logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samoczynne klikanie w myszce SteelSeries Prime Mini Wireless

Surax1531 19 Lis 2023 14:30 849 3
REKLAMA
  • #1 20822608
    Surax1531
    Poziom 2  
    Witam

Kupiłem ostatnio myszkę steelseries prime mini wireless i występuje w niej problem samoczynnego klikania, nie ma konkretnej zasady, klika sama bez jakiegoś schematu, nie ważne czy jej używam czy nie, jak długo jest podłączona tak klika, byłem zanieść do serwisu i otrzymałem odpowiedź iż "problem nie występuje" i stąd mam takie pytanie czy miał ktoś taki/podobny problem i wie jak go rozwiązać. Dodam także, że nie ma żadnego problemu z portem gdyż moja poprzednia myszka była podłączona do tego samego portu i nie miała takich problemów. Jeżeli będzie potrzeba mogę dodać także filmik chociaż wydaje mi się, że dużo nie wniesie bo po prostu myszka sama klika bez żadnej ingerencjii
  • REKLAMA
  • #2 20822714
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1841
    Jeśli to już koniec twoich spotkań z serwisem w ramach gwarancji to najpierw podłacz ją do innego komputera/laptopa.
    Jak będzie nadal "klikać" to rozbierz ją do "rosołu" i wymień ten przycisk, który "klika" samoczynnie. Nie podałeś, który - lewy, prawy...
  • REKLAMA
  • #3 20826410
    Surax1531
    Poziom 2  
    trochę źle to opisałem, nie przycisk klika tylko następuje imitacja kliknięcia w komputerze, myszka a w zasadzie lewy przycisk myszy fizycznie nie wykonuje ruchu. Podłączyłem ją do 3 urządzeń i w każdym występuje ten sam problem, lecz po oddaniu po raz kolejny do serwisu (z nagranym występowaniem błędu) uznali, że wada nie występuje. I się zastanawiam czy serwis leci w "ciula" czy chcą oszukać i nie wymieniać modelu/naprawiać, dodam iż poprosiłem, że jeżeli błąd występuje czy dałoby radę chociaż go naprawić już nie w ramach gwarancji to nadal twierdzili, że "błąd nie występuje"
  • #4 20826494
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1841
    Ciężko idzie... Napiszę jeszcze raz - rozbierz ją do "rosołu" i wymień "przycisk", czyli tact switch na nowy. Do wymiany potrzebna będzie lutownica, cyna, odsysacz lub plecionka...
REKLAMA