logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Steel Series 300 - Mysz przerywa podczas przeciągania elementów na pulpicie.

danekban 09 Lut 2017 05:17 3510 5
REKLAMA
  • #1 16263989
    danekban
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam nie typowy problem z gryzoniem Steel Series 300, niestety nie dam rady zareklamować myszki gdyż nie mam dowodu kupna
    ( gdzieś zginął ) :( mysz działa bez zarzutu nawet ślizgi po 1,5 roku są jak nowe, jest tylko jedno "Ale".
    Mianowicie podczas zaznaczania lewym przyciskiem gdzieś po drodze mysz jakby gubi łączność i zaznaczanie znika, tak samo jak chcę coś skopiować np. z dysku A na dysk B poprzez przeciągnięcie również mysz odmawia posłuszeństwa.
    W ustawieniach myszy nic nie było zmieniane ani w systemie ani w enginie 3, mysz przełączyłem do innego komputera i jest ten sam problem.
    Dodam również że lewy przycisk na klik działa bez zarzutu za każdym razem reaguje na nacisk czy pojedynczy czy też podwójny. Proszę was o pomoc gdyż nowa ST 300 kosztuje prawie 300 zł :O Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16264010
    Darek A.
    Poziom 20  
    Ocena: 204
    Typowe zachowanie myszki, przy której ułamał się przewód. Zazwyczaj ułamuje się tuż przy korpusie, bo w tym punkcie jest nader często zginany w lewo, prawo...
    ... da się naprawić.
  • REKLAMA
  • #3 16264044
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4857
    Darek A. napisał:
    Typowe zachowanie myszki, przy której ułamał się przewód
    Gdyby ułamał się przewód, to mysz byłaby rozłączana od systemu i przerywałoby też ruch myszy, ewentualnie byłby dźwięk systemu o wypiętym urządzeniu USB.

Opisany problem występuje gdy mikrostyk przycisku przestaje łączyć. Do sprawdzenia punkty lutownicze mikrostyku, czyszczenie mikrostyku wewnątrz (jeśli rozbieralny), ewentualnie jego wymiana.
  • REKLAMA
  • #4 16266934
    danekban
    Poziom 2  
    Ok obraz sytuacji się wyostrzył nieco, faktycznie kursor podczas gubienia sygnału nie zatrzymuje się tylko zachowuje się jakbym po prostu puścił przycisk.
    Mam znajomego który naprawia aparaty słuchowe może coś da się z tym zrobić. Mysz powinna być rozbieralna (skoro była na gwarancji :P tak mi się przynajmniej wydaje :P)
    Porozmawiam z nim i dam znać co i jak. A czy jest możliwość żeby w przewodzie ukruszył się mniejszy kabelek odpowiadający za pracę przycisków ?
  • REKLAMA
  • #5 16267170
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4857
    danekban napisał:
    A czy jest możliwość żeby w przewodzie ukruszył się mniejszy kabelek odpowiadający za pracę przycisków ?
    Nie ma czegoś takiego.
  • #6 16295218
    danekban
    Poziom 2  
    Myszka działa :)Wystarczyło dobrze ją przedmuchać, coś (nie wiem co) blokowało styki od lewego przycisku wystarczyło dobrze dmuchnąć powietrzem pod ciśnieniem i od kilku dni myszka chodzi jak nowa. Porostu ją otworzyłem dmuchnąłem, zamknąłem i działa :P chyba miałem farta :)Dziękuję za pomoc wszystkim.
REKLAMA