logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop - Lenovo ideapad - awaria klawiatury czy coś więcej?

mzachawsm 21 Lis 2023 13:11 270 3
REKLAMA
  • #1 20826101
    mzachawsm
    Poziom 2  
    Mam kilkuletni Lenovo ideapad 510S. Od pewnego czasu szwankowała w nim klawiatura - czasami niektóre literki nie działały albo powodowały pojawienie się na ekranie dwóch literek. Zdarzało sie, że się zacinały (niemechanicznie) - nacisnąłem raz k i pisało się ich na ekranie milion.

Ostatni podłaczyłem do laptopa zwykłą klawiaturę przez USB i przez jakiś czas działało ok, Ale teraz pojawiają się niektóre te same efekty. Na przyklad przyciskam CapsLock i mi się "piszą" literki A na ekranie, dopóki CapsLocka nie wyłącze (niezależnie od tego, czy zrobię to na klawiaturze wbudowanej czy na tej podłączonej przez USB). Albo tak jak dziś - z żadnej klawiatury nie mogłem napisać literki T.

Czy wymiana klawiatury w laptopie rozwiąze problem (bo to normalne, że i klawiatura podłączona przez usb źle funkcjonuje) czy jest to głebszy problem i lepiej po prostu zmienić lapka?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20826115
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3549
    Problemem jest klawiatura w laptopie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20826138
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 291
    Jak się czujesz na siłach, to tutaj jest filmik jak wymienić w tym modelu klawiaturę:

• #4 21282002
    mzachawsm
    Poziom 2  
    Awaria klawiatury i sterownika - naprawione w serwisie.
REKLAMA