Zrobię to. Posprawdzam co się da. Pralka w środku po zdjęciu obudowy jest sucha. Dodam tylko że miesiąc temu miałem podobny objaw, ale zostawiłem do następnego dnia. Na następny dzień okazało się że wszystko działa normalnie więc "olałem" temat. Ale problem wrócił parę dni temu znowu. Teraz pralka już 4 dzień stoi i nic sie samo nie chce naprawić. I odłączałem z gniazdka na noc i te styki posprawdzałem, co mogłem to wyczyściłem i nic. A co do mojego wcześniejszego postu odnośnie resetu z pinami na płytce wrzucam zdjęcie. Narazie nic nie robie z laczeniem pinow żeby nie spalić. Może ktoś coś wie z was na temat takiego resetu Pinami??? A może te piny nic nie znaczą...
Dodano po 6 [minuty]:>>20835836
Co do nadpalenia nic nie znalazłem podejrzanego. Nic osmolonego, ścieżki wygladaja jak nowe. Kondensatory też nie wybrzuszone.
Zaczynam mieć teorię o oprogramowaniu "postarzajacym" które po określonej liczbie cykli użycia sprzętu, blokuje się, aby serwisować. Amica daje 3 lata gwarancji w standardzie, Była możliwość przedłużenia do 5. Zrobiłem to. Pralka zaczęła szwankować po około roku po 5 latach gwarancji. Achh, głupie myśli krążą bo nie wiem co robić. A w domu dzieci i dużo prania. 😉