logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kompatybilność Sterownika Rolet Wi-Fi SRW-01 z Silnikiem Radiowym Yooda 35/45

maxiu133 27 Lis 2023 16:45 552 4
  • #1 20835750
    maxiu133
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Witam.
    Posiadam rolety z Silnikiem radiowym Yooda z serii 35/45 które steruje za pomocą pilota Magnetic.
    Mam pytanie. Czy te silniki mają możliwość działać np. z takim sterownikiem który montujemy w puszce?
    Te silniki o ile dobrze pamiętam są podpięte do sieci 3 żyłowym kablem.

https://supla.zamel.com/product/sterownik-rolet-wi-fi-srw-01/
    Kontroler rolet Wi-Fi SRW-01 marki Zamel z przyciskami i diodami.

Dziękuję za pomoc.
  • #2 20836278
    rokbok
    Poziom 39  
    Ocena: 983
    Czarno to widzę, pomimo tego że podasz napięcie na silnik rolety to musisz jeszcze podać sygnał radiowy do wbudowanego w napęd radia.

Po WiFi możesz tylko inicjować wyjścia IN1 i IN2, które to otrzymają napięcie z lini L, tak to wygląda z namalowanego schematu.

Cytat z opisu SRW-01:

" Sterownik rolet SRW-01 pozwala na sterowanie roletami za pomocą przycisków roletowych. Dzięki wbudowanemu odbiornikowi wi-fi urządzenie łączy się z chmurą i umożliwia zdalne sterowanie roletami. "

Nic o radiu nie piszą, jedynie o przyciskach roletowych, które można zastąpić, albo powielić za pomocą WiFi.
  • #3 20836589
    maxiu133
    Poziom 14  
    Tego się właśnie obawiałem...po za tym żaden inny przekaźnik wifi nie przyjmie kodów z pilota bo są to kody zmienne.
    Pilot mam z programatorem czasowym, ale z tego co wiem nie da się ustawić rolet tak aby na przykład otwierały się tylko do połowy z rana a wieczorem się zamykały.
    Otwierają się całkowicie albo zamykają się całkowicie.
    Macie jakieś pomysły?
    Dzięki
  • #4 20836727
    rokbok
    Poziom 39  
    Ocena: 983
    maxiu133 napisał:
    po za tym żaden inny przekaźnik wifi nie przyjmie kodów z pilota bo są to kody zmienne.

Nie przyjmie kodów z pilota bo nie ma radia.

maxiu133 napisał:
    Macie jakieś pomysły?

Jedyny pomysł to wymiana silników bez wbudowanego radia, ale skórka nie warta wyprawki, chyba że chcesz ;).
  • #5 20836848
    maxiu133
    Poziom 14  
    Chyba pozostaje dokupić yooda smart home...
REKLAMA