logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie nowego kluczyka do BMW E90 (2006) - jaki interfejs? Przepisanie kodu kluczyka?

CarsLand 29 Lis 2023 10:56 5628 4
REKLAMA
  • #1 20838404
    CarsLand
    Poziom 1  
    Witam, w jaki sposób mogę zaprogramować nowy kluczyk (immo+pilot) do BMW E90 (2006) jaki interfejs będzie do tego potrzebny?

Czy można również przepisać inny kluczyk od E90 i zakodować do drugiego?

Oczywiście dodam że nie mam żadnego kluczyka do pojazdu.

Mam już trochę doświadczenia w programowaniu kluczy ale VAG+OPEL z BMW nie miałem jeszcze styczności.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi z góry
  • REKLAMA
  • #2 20838833
    JuniorS
    Poziom 24  
    Ocena: 122
    To jest BMW a nie Passat. Producent przewidział 10 szt. zaprogramowanych kluczyków do danego pojazdu z czego 2szt. odpadają ponieważ otrzymuje się je przy zakupie auta. Nie ma możliwości dopisania innego klucza.

Jest opcja porównywalna z magią ale na 98% nie w E90... Sądząc po zadanym pytaniu nie posiadasz odpowiedniej wiedzy by spróbować odczytać dane zapisanych kluczyków z eepromu swojego auta.
    Doprogramowanie nowego czystego klucza jeszcze można by spróbować doczarować ale używanego nie przypiszesz bo są one jednorazowego programowania.

Jeżeli masz sporo samozaparcia potrzebujesz programu BMW Multi Tool. Jeżeli masz CAS3 to jest możliwość odczytania danych z modułu CAS bez jego wyciągania z samochodu. Jeśli jednak masz tam CAS2 + CAS3 to moduł trzeba wyciągać i operować na stole.
  • REKLAMA
  • #3 20838907
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6639
    Jedz do ogarnietego elektronika , dopisze ci klucz.
  • REKLAMA
  • #4 20839506
    majster129
    Poziom 23  
    Ocena: 103
    CarsLand napisał:
    Czy można również przepisać inny kluczyk od E90 i zakodować do drugiego?

Nie ma takiej możliwości jeśli nie masz odpowiedniego sprzętu żeby odnowić klucz

Dodano po 1 [minuty]:

CarsLand napisał:

Może to być dodatkowa trudność

Dodano po 4 [minuty]:

CarsLand napisał:
    Mam już trochę doświadczenia w programowaniu kluczy ale VAG+OPEL z BMW nie miałem jeszcze styczności.

Doświadczenie z Vag i Opel to idąc do BMW to zero doświadczenia
  • #5 20839576
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1631
    CarsLand napisał:

mogę zrobić jak przyślesz cas włącznie z grotem bo też jest zapisany w nim kod mechaniczny klucza. ,no chyba że musisz sam zrobić to przepraszam za spam.
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
REKLAMA