R_Przemek napisał: Mam zainstalowanego krasnala, Strona którą napisałem u mnie na komputerze chodzi poprawnie. Dane z formularzy zapisują się do plików tekstowych i działa upload.
Kiedy wrzuciłem stronke na serwer coś się psuje bo nie mogę zapisać żadnych danych do pliku tekstowego i upload też nie działa.
Jaka może być tego przyczyna ??
Mam identyczny problem, a jednak znacznie poważniejszy.
Podobnie jak u mojego "przedmówcy" na krasnalu wszystko chodziło idealnie, a na serwerze przestało.
Nie działa uploader plików i nie dopisuje danych do plików tekstowych (dla zainteresowanych www.malum.box.net.pl login: gosia hasło: gosia wszystkie pliki i foldery z atrybutami 777).
Zmiana atrybutów na 777 niczego nie zmienia, a to dlatego, że strona działa w bardzo specyficzny sposób.
Dla każdej nowo rejestrującej się osoby tworzony jest nowy folder a w nim 2 pliki, w których zapisywane są prawie wszystkie dane o tej osobie.
Dodatkowo najważniejsze dane zapisywane sa w trzecim wspólnym dla wszystkich pliku.
No i problem polega na tym, że upload teoretycznie działa, zdjęcie pokazuje się w odpowiednim folderze, ale nie zostaje zapisane w plikach tekstowych.
A tu plik dodany już na serwerze, jest na dysku serwera, ale nie został dodany do programu
http://www.malum.box.net.pl/www_usr/gosia/gosia_0611122143_biedronka%2002.jpg .
Dodatkowo ma ono atrybut inny niż 777 i za nic nie daje się tego zmienić, nawet przez Commandera. Po prostu nie ma możliwości zmienić czegokolwiek w tym pliku. Więcej, nie daje się go ani skopiować na inny dysk, np. hdd, albo poprawić jakiekolwiek ustawienia. Wszystko kończy się niepowodzeniem. Gdy jednak poda się w przeglądarce adres tego pliku, to zdjęcie zostaje otwarte, choć w żaden sposób nie daje się tego zrobić w Commanderze i z poziomu strony.
Nową osobą dodaną na serwerze jest magda, nic u niej nie działa, nawet nie wyświetla strony powitalnej magdy.
P O M O C Y
No i jeszcze jedno pytanie, w jaki sposób podczas tworzenia PLIKU nadawać mu automatycznie atrybut 777?
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.