logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana zaworu zwrotnego i dostęp do pompki spryskiwaczy w Grande Punto 1.4

PrzemekPrzemekPrzeme 30 Lis 2023 10:51 903 1
REKLAMA
  • #1 20839885
    PrzemekPrzemekPrzeme
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry
    Mam problem że słabym ciśnieniem płynu spryskiwaczy w Grande Punto 1.4. Pierwsze co to wymienię zawór zwrotny/trójnik. Jeżeli to nic nie wniesie to zmuszony będę dobrać się do pompki. Mam dwa pytania, jak wyjąć pompkę że zbiorniczka, czy ona jest montowana na wcisk? Czy możliwe jest dostanie się do pompki bez demontażu nadkola?
  • REKLAMA
  • #2 20839956
    Boryc2014
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Witam. Pompka spryskiwacza znajduje się w prawym przednim błotniku. Możesz sprawdzic od silnika czy masz do niej dostep. Jeżeli nie to musisz zdemontowac nadkole. Pomka może być przykręcona albo na wcisk. misisz sprawdzic czy gdzieś nie zaciąga "lewego" powietrza. Sprawdzic uszcelke tej pompki. Ja bym jeszcze przeczyścił wyszystkie wężyki spręzonym powietrzem. Ale za nim bym się zabrał za pompke to sprawdził był czy spriskiwacze nie są zabrudzone i dlatego masz słabe cisnienie. Sprawdz rónież czy nie masz wycieków ze zbiorniczka z płynem w miejscu gdzie znajduje się pompka.
REKLAMA