logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Laptop Lenovo V15 G4 IRU 83A1 nie uruchamia się na stacji dokującej Dell WD19S

siemloteczek 05 Gru 2023 07:32 882 10
REKLAMA
  • #1 20847036
    siemloteczek
    Poziom 12  
    Ocena: 54
    Dzień dobry,

Mam pytanie do forumowiczów. Zakupiłem ostatnio stację dokujące Dell WD19S oraz laptopa LenovoV15 G4 IRU 83A1 Win11 8GB RAM. Po podłączeniu laptopa do stacji dokującej przycisk włączenia się nie uruchamia, natomiast obraz jak i podłączone urządzenia: adapter myszki i klawiatury, kabel LAN oraz HDMI działają bez problemu. Zaktualizowałem sterownik oraz bios stacji dokującej, ale laptopa nie jestem w stanie uruchomić. Włączyłem "Po zamknięciu pokrywy: Nic nie rób" i nadal nic.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20847134
    siemloteczek
    Poziom 12  

Wszystko działa: ładowanie, Internet, urządzenia zewnętrzne, kabel HDMI. Tylko nie mogę uruchomić laptopa. Muszę podnieść klapkę.
  • REKLAMA
  • #4 20847165
    kowara
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam
    Wycinek z instrukcji użytkowania stacji:
    "Przed użyciem stacji dokującej upewnij się, że komputer jest wyposażony w złącze DisplayPort przez USB Type-C obsługujące stację dokującą.
    UWAGA: Stacje dokujące Dell są obsługiwane przez określone komputery Dell. Listę obsługiwanych komputerów i zalecanych stacji dokujących można znaleźć w przewodniku dotyczącym zgodności stacji dokujących Dell klasy komercyjnej."
    Więc nie wiem czy wszystko będzie działać w takiej konfiguracji jaką posiadasz
  • #5 20847173
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    siemloteczek napisał:
    Wszystko działa: ładowanie, Internet, urządzenia zewnętrzne, kabel HDMI.

A znalazłeś jakiś opis w sieci czy jesteś pionierem tej "krzyżówki"?
  • #6 20847179
    siemloteczek
    Poziom 12  
    Jest to moja pierwsza styczność ze stacjami dokujacymi.
  • #7 20847289
    jdubowski
    siemloteczek napisał:
    Jest to moja pierwsza styczność ze stacjami dokujacymi.

Ten laptop to rozumiem jakiś śmieciowy którego nie będzie szkoda jak się sfajczy w wyniku złożenia jednego z drugim na zasadzie "bo złącze pasuje"?
  • REKLAMA
  • #8 20847444
    siemloteczek
    Poziom 12  
    Złącze pasuje, laptop normalnie ładuje się ze stacji dokującej.
  • #9 20847568
    jdubowski
    siemloteczek napisał:
    Złącze pasuje, laptop normalnie ładuje się ze stacji dokującej.

Masz szczęście, mogło się skończyć na efekcie dymnym.
  • #10 20847570
    siemloteczek
    Poziom 12  

Wszystko działa jak powinno, tylko nie uruchomię laptopa przyciskiem na stacji. Laptop się nie grzeje.
  • #11 20928935
    siemloteczek
    Poziom 12  
    Wszystko działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem laptopa Lenovo V15 G4 IRU 83A1 po podłączeniu do stacji dokującej Dell WD19S. Mimo że stacja dokująca działa poprawnie (ładowanie, internet, urządzenia zewnętrzne, HDMI), laptop nie uruchamia się przyciskiem na stacji. Użytkownik zaktualizował sterowniki i BIOS stacji, a także ustawił opcję "Po zamknięciu pokrywy: Nic nie rób", jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji zwracają uwagę na możliwe ograniczenia kompatybilności stacji dokującej z laptopami innych marek oraz sugerują, że nie wszystkie funkcje mogą działać poprawnie w tej konfiguracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA