logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak instalacji łatek i sterowników w Windows 11, problemy z MSI Center i PowerShell

kriss1974 08 Gru 2023 05:41 504 2
REKLAMA
  • #1 20851628
    kriss1974
    Poziom 11  
    Ocena: 79
    Witam forumowiczów "elektroda.pl".
    Od kilku dni niektóre łatki z Win 11 nie instalują się u mnie.
    Brak instalacji łatek i sterowników w Windows 11, problemy z MSI Center i PowerShell
    Również mam problem z instalacją sterowników:
    Program taki jak MSI Center też się nie chce zainstalować a jest on dla mnie niezastąpiony.
    Są też programy które się instalują bez problemu.
    Wydaje mi się że jest jakiś problem z PowerShell bo programy które maja problem z instalacją nieraz zgłaszają taki problem.
    Też mam pytanie dotyczące mojej wersji Windows 11.
    Aktualnie moja wersja to Windows insider preview którą wyrejestrowałem na wakacjach a raczej jest w kolejce do wyrejestrowania, jak myślicie jak długo trzeba czekać aż to nastąpi.
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20851708
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Pewnie albo być może
    kriss1974 napisał:
    niektóre łatki z Win 11 nie instalują się
    z powodu tego, że są dla wyższego buildu niż ten przez Pana używany.
    Co jest z MSI Center nie wiem, ale na własnym przykładzie napiszę, że można, a czasem nawet trzeba, się bez niego obyć (dot. np. części oprogramowania Intela).
    Ile to potrwa? - Proszę porównać numerki posiadanej wersji i ostatniej stabilnej, by ustalić ile brakuje do ich zrównania.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #3 20852004
    kriss1974
    Poziom 11  
    Ocena: 79
    Dlaczego Windows Update wysyła mi łatki do innego systemu Windows i jak to naprawić ?
    Zrzut ekranu specyfikacji systemu Windows 11 Pro.
    Co jest nie tak z programem MSI Center ?
    Program MSI Center jest dedykowany przez MSI do mojej płyty głównej.
    Można go również instalować z poziomu Microsoft Store.
    Problem z MSI Center przed chwilą rozwiązałem.
    Wersja sterowników Intela.
    Okno dialogowe aktualizacji oprogramowania Intel PROSet/Wireless Software z pytaniem o potwierdzenie.
REKLAMA