logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jaki wzmacniacz do kolumn Tonsil Zeus? Zestaw za 5299 zł na Allegro?

mareklandowski646 08 Gru 2023 20:36 3432 86
Najlepsze odpowiedzi

Jaki wzmacniacz lub końcówkę mocy dobrać do kolumn Tonsil Zeus i czy gotowy zestaw z Allegro za około 5299 zł ma sens?

Do Zeusów nie warto brać w ciemno gotowego zestawu z Allegro, bo w tej konfiguracji DAC nie ma BT ani wejść liniowych, a całość wychodzi dość drogo; lepiej złożyć zestaw samemu [#20856379] Jeśli sprzęt ma służyć głównie do głośnego grania/imprez, końcówki t.amp są ocenione jako OK, ale do słuchania w domu mogą przeszkadzać szumiące wentylatory [#20854280] Dobrą alternatywą jest Behringer A-800: końcówka klasy D, bez wentylatorów, lekka, z wejściami RCA i mocą uznaną za wystarczającą do Zeusów [#20868050] Dla Zeusów ważne jest też, by nie przesterować sygnału z miksera/źródła: gain ustawiasz tak, żeby PEAK tylko ledwo mignął, a nie świecił ciągle, i nie dopuszczasz do CLIP [#20940391] Przy amplitunerze Teac AG-D8850 potrzebny może być dodatkowy przedwzmacniacz/mikser, bo nie ma on pre-out; jako praktyczne rozwiązanie zaproponowano mikser ALTO TRUEMIX 600 i okablowanie: 2xRCA→2xTS z amplitunera do miksera oraz 2xTRS→2xXLR z miksera do końcówki mocy [#20857341][#20871290]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA
  • #1 20852673
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam Panowie.temat chyba nieraz poruszany wszędzie. Ale niemogę znaleść recepty skoro takowa jest. A mianowicie chodzi mi o kolumny o których marzę już ładnych parę lat czas na ich zakup. A mianowicie chodzi mi o kolumny Tonsil Zeus. Wszystko ładnie pięknie ale jaką końcówke dobrać do tego bo dobry wzmacniacz do tego kosztuje około 15 tys a tyle aż niemam. A co myślicie o tym gotowym zestawie na allegro za 5.299 https://allegro.pl/oferta/mocny-zestaw-naglos...umny-glosnikowe-tonsil-zeus-1000w-11894018595 .pytam dlatego iż niechce umoczyć z tą końcówką.
  • REKLAMA
  • #2 20852859
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 260
    Zależy do czego ma to wszystko służyć?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20854280
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1718
    Zaz13 napisał:
    Zależy do czego ma to wszystko służyć?

Oto jest pytanie!
    Bo jak wyłącznie do organizowania imprezek, to może być. Końcówki the t.amp są ok. Co prawda robione w Chinach, ale firmowane przez dużego dystrybutora sprzętu estradowego Thomann.
    Jednak jeśli ma też służyć do typowego, niegłośnego słuchania muzyki, to już nie bardzo. Z kolumnami to jeszcze pół biedy, bo świdrujący uszy dźwięk z GDWT można jako tako stłumić regulacją barwy dźwięku, ale szumiących wentylatorów końcówki mocy już się stłumić nie da, więc ich praca będzie zakłócała odsłuch muzyki.
    No chyba że końcówkę mocy umieścisz w innym pomieszczeniu, lub do słuchania muzyki zastosujesz wzmacniacz/amplituner home audio. :-)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 20856194
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Dziękuję ci za pomoc.
    Będzie to służyć do efektu wow
    W stylu" uwaga bo pier......"

Dodano po 4 [minuty]:

Mam już kino domowe z 2 subwooferami ale brakuje tego wow. Musi być głośno i dudnić. A do efektów tylko kino domowe. A dwóch na raz będę słuchał sam we weekend po stresującym tygodniu pracy tak żeby odreagować
  • Pomocny post
    #5 20856379
    DjMapet
    Poziom 43  
    Trochę nie pasuje mi w tym zestawie ten DAC. Nie ma odbiornika BT oraz wejść liniowych.
    Ale jak muzykę będziesz odtwarzał z komputera/laptopa, to będzie ok.
    No i trochę to drogo wychodzi, bo kolumny można trafić za 3000 PLN/para, TA-1050 u Thomanna za 1250 PLN i mikser z interfejsem audio oraz odbiornikiem BT, np
    ALTO TRUEMIX 600.

Pozdrawiam.
  • #6 20856410
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Zakup zestawu za 5299zł

Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:

Hmmm trochę się ponotalem

Dodano po 1 [minuty]:

Czy tom końcówkę mocy podopne pod amplituner?

Dodano po 23 [minuty]:

Hmm I do pary głośników tyle żeczy potrzebne? Myślałem że to wszystko zepne do amplitunera i będzie grać. Jestem prostym człowiekem z wioski trochę mi obce miksery i tym podobne tylko na dyskotekach widziałem.

Dodano po 47 [minuty]:

https://allegro.pl/oferta/the-t-amp-ta1050-ko...umny-glosnikowe-tonsil-zeus-1000w-11485997571
    Plus jeszcze ten mikser" Alto 600" I czy to wystarczy żeby muc to podłączyć do amplitunera. Ale wtedy tym mikserem steruje tylko końcowke mocy taak. Czyli pójdzie to w kolejności: amplituner - mikser- koncowka-kolumny. Czy to w takiej kolejności, ma być podłączone.?? Nie wiem czy dobrze mysle.
  • Pomocny post
    #7 20856770
    DjMapet
    Poziom 43  
    Jaki to amplituner? Jaki zestaw kolumn i subwofery masz do niego?

No i napisz czy ten nowy sprzęt ma służyć tylko i wyłącznie do własnego użytku, czy zamierzasz też (w bliższej lub dalszej przyszłości) nagłaśniać nim jakieś imprezki dla większej ilości osób?
    Bo w drugim przypadku na pewno lepiej się sprawi zestaw estradowy.

Pozdrawiam.
  • #8 20856827
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Amplituner Teac AG-D8850 do tego kolumny m-audio hts 700 5.1 + dodatkowy subwoofer stx a-138. Dźwięk idzie z konsoli Xbox do telewizora z telewizora do amplitunera.

Dodano po 1 [minuty]:

Będą tylko do użytku własnego. W pokoju

Dodano po 1 [godziny] 33 [minuty]:

A chciałem dodać że u mię w mieście też niema takich ludzi którzy by coś doradzili ani sklepów takich profesjonalnych. Dlatego jedyną nadzieją dla mię jest to forum.
  • #9 20857341
    DjMapet
    Poziom 43  
    mareklandowski646 napisał:
    Będą tylko do użytku własnego. W pokoju

To Zeusy + końcówka powinny wystarczyć.

Amplituner Teac AG-D8850

Tu będzie mały problem, bo ten amplituner KD nie ma wyjść liniowych (AUDIO OUT) PRE OUT L-R.
    Niby są wyjścia AUDIO TAPE REC L-R i AUDIO OUT VIDEO L-R, ale sygnał z nich będzie zbyt słaby (a w dodatku pozbawiony korekcji barwy dźwięku) do optymalnego wysterowania końcówki mocy TA-1050 zasilającej Zeusy, więc sygnał trzeba będzie wzmocnić za pomocą dodatkowego przedwzmacniacza w postaci np miksera, który pozwoli też na korekcje barwy dźwięku .
    Oczywiście możesz najpierw bezpośrednio z amplitunera podać sygnał na końcówkę mocy a jak się okaże że sygnał jest zbyt słaby, to dokupisz jakiś przedwzmacniacz, np mikser.

Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #10 20857566
    PZ IX
    Poziom 35  
    Ocena: 362
    DjMapet napisał:
    ale szumiących wentylatorów końcówki mocy już się stłumić nie da, więc ich praca będzie zakłócała odsłuch muzyki.

Można zastosować bardzo niski bieg wentylatora z diodą szeregowo i na termikach załączać wyższy lub chyba nawet jeszcze lepiej - regulator obrotów na termistorze. Minus taki, że sprzęt na gwarancji oczywiście ją utraci, więc rozsądnie jest tylko w używanym robić takie modyfikacje.

DjMapet napisał:
    Oczywiście możesz najpierw bezpośrednio z amplitunera podać sygnał na końcówkę mocy a jak się okaże że sygnał jest zbyt słaby, to dokupisz jakiś przedwzmacniacz, np mikser.

Ja jednak myślę, że od razu przedwzmacniacz byłby najlepszym pomysłem. Mikser - tak, ale zazwyczaj obsługa jest typowo "nie domowa" bo od góry obudowy, do tego nie zawsze szumy własne mogą być w pełni akceptowalne - znów pod kątem domowego zastosowania, a i nawet w nagłaśnianiu potrafi to czasem nieco przeszkadzać.
  • #11 20857974
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    >>20857341
    Ah ok teraz mam obraz w głowie. Mikser np ALTO TRUEMIX ten o którym wcześniej pisałes, ah. Dobra mam schemat ułożony. Będę bazował na twoich wypowiedziach, jak przyjedzie sprzęt to zrobię zdjęcia, jeszcze raz serdecznie ci dziękuję i pozdrawiam
  • #12 20858229
    DjMapet
    Poziom 43  
    PZ IX napisał:
    nie zawsze szumy własne mogą być w pełni akceptowalne - znów pod kątem domowego zastosowania,

Biorąc pod uwagę zastosowanie sprzętu:
    Musi być głośno i dudnić.

Szum nie będzie miał szans się przebić. :-)

Mikser ALTO TRUEMIX 600 podałem, bo to w miarę PRO marka oraz ma kilka przydatnych funkcji, czyli interfejs audio oraz odbiornik Bluetooth a ponadto można do niego podłączyć dwa mikrofony (np do karaoke? :-)) i trzy źródła dźwięku (instrumenty, odtwarzacze itp) stereo.
    Jak to wszystko nie będzie Ci potrzebne to napisz, wybierze się coś prostszego i tańszego.

Trza będzie też doposażyć się w kilka kabli, więc jak już na 100% będziesz pewny co kupujesz/zamawiasz to napisz - pod to dobierze się odpowiednie okablowanie.
    By dobrać długości poszczególnych kabli, możesz domyślnie sobie "poustawiać" co i gdzie będzie stało.

Pozdrawiam.
  • #13 20858270
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Wymienione przez ciebie wyjścia w tym mikserze są jak najbardziej na plus ich nigdy nie za mało. Są 3 wersję tego urządzenia. Poczytam o nich jeszcze trochę, żeby bardziej to ogarniać. Ah końcówka mocy już zamówiona. Za 1585 zł. Także kolumny 3000 zl jestem sporo na plusie zaoszczędziłem dzięki tobie 714zl wow to starczy na kable i mikser haha super.
  • #14 20858280
    DjMapet
    Poziom 43  
    końcówka mocy już zamówiona. Za 1585 zł

Drogo!
    Napisałem przecież wyżej:
    DjMapet napisał:
    TA-1050 u Thomanna za 1250 PLN

https://www.thomann.de/pl/tamp_ta1050ii_endstufe.htm
    Masz tam darmową przesyłkę i 3 lata gwarancji, oraz darmowe (w razie czego) przesyłki serwisowe.
    Jak chcesz i się da, to odmów i kup u Thomanna. I znowu parę stówek zostanie!

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #15 20858402
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Ups. Chyba ekscytacja wzieła góre. Anulowałem

Dodano po 1 [minuty]:

Jak wrócą pieniądze zakupie z tego " Thomann"
  • #16 20858484
    DjMapet
    Poziom 43  
    Kolumn czasem nie przepłaciłeś? :-)
    Chyba w samym Tonsilu są najtaniej.

Zanim zaczniesz zakupy w Thomanie to napisz, kupi się u nich też kable a może i jakiś mikser?

Pozdrawiam.
  • #17 20858487
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Ah ok. Kolumn jeszcze niezamawiałem

Dodano po 10 [minuty]:

Oglądałem te zeusy na stronie Tonsil są jeszcze w wersji "Rock" one różnią się tylko obudową?? AA te zeusy czarny połysk są piękne ale 600 stów trzeba dopłacić. Muszę się przespać przed zrobieniem zakupu. Jutro powrócę do ich zakupu.
    Pozdrawiam.
  • #18 20858593
    DjMapet
    Poziom 43  
    na stronie Tonsil są jeszcze w wersji "Rock" one różnią się tylko obudową??

Poczytaj:
    https://www.skleptonsil.pl/zeus-rock,id217.html
    Kolumny nie są oklejone folią/okleiną jak normalne Zeusy a materiałem tekstylnym typu "kocyk" - takim jakim okleja się niektóre kolumny estradowe a i np subwofery car audio. Coś w tym typie: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XCQeaL1qabQ https://www.soundpol.pl/mo1-p-4758.html
    Poza tym wersja Rock gra jeszcze bardziej konturowo od normalnej wersji, czyli ma mocniej wyeksponowaną niską i wysoką część pasma przenoszenia a bardziej wycofaną środkową część pasma.

te zeusy czarny połysk są piękne ale 600 stów trzeba dopłacić

Czyli będą lakierowane i zapewne będzie to tzw połysk fortepianowy. Takie wykończenie nigdy nie jest tanie i dotyczy wyłącznie sprzętów typowo stacjonarnych a nie mobilnych.

Po prostu wybierz taką strukturę wykończenia kolumn, jak Ci się spodoba i ew jaka będzie pasowała do wystroju wnętrza.

Pozdrawiam.
  • #19 20859723
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Witam kolumny już zamówione. Dokonując wybory

Dodano po 5 [minuty]:

Witam kolumny już zamówione. Dokonując wyboru raczej kierowałem się sercem i zakupiłem te czarny połysk gdzie trzeba było dopłacić od sztuki 600 zł. Ale będą ładnie się prezentować w pokoju. Jeszcze czekam za zwrotem Pieniążków za końcówkę mocy, i wtedy odezwę się aby dokonywać dalszych zakupów.
    Pozdrawiam
  • #20 20867197
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Witam. Dzwoniłem dziś do Tonsila, moje kolumny są na lakierni trochę to potrwa zanim dojadą. Pewnie z 2tygodnie. Ale dziś doszły pieniąrzki za zwrot końcówki mocy. Także jestem gotowy na dalsze zakupy.
    Pozdrawiam

Dodano po 4 [godziny] 33 [minuty]:

Ah jeszcze jedno czy ta końcówka mocy wystarczy? Nie będzie za słaba?

Dodano po 1 [minuty]:

Narazie nierobie zakupów czekam aż się odezwiesz
    Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 49 [minuty]:

1.Do kolumn potrzebowałbym 10metrów kabla(niewiem jaki bo z jednej strony muszą być dwa kable a z drugiej Jack??)
    2.Patrzałem na ten mixer ALTO 600. ( NIE WIEM DO KOŃCA O CO CHODZI Z TYMI WYJŚCIAMI NP: CZY W PRZYSZŁOŚCI MOŻNA TAM EWENTUALNIE JAKIŚ SUBWOOFER AKTYWNY PODPIĄĆ???) WEJSCIE TYPU MIC 🎤 I 🎸 ROZUMIEM WIEM JAK TO DZIAŁA. Dopieru to ogarnę jak będzie już w domu.
    3. I co jeszcze mam kupić za kable?
    4. W jakiej kolejności to później muszę podłączyć?
  • #21 20868050
    DjMapet
    Poziom 43  
    czy ta końcówka mocy wystarczy? Nie będzie za słaba?

Wręcz przeciwnie, będzie jeszcze sporo zapasu mocy, Tak że lepiej nie przesadzać z potencjometrami volume a przede wszystkim NIE GRAĆ NA ŚWIECĄCYCH CIĄGŁYM ŚWIATŁEM DIODACH CLIP! Mogą co najwyżej czasem mignąć w szczytowych partiach muzyki.
    Mam jeszcze jedną propozycję, Behringer A-800: https://www.thomann.de/pl/behringer_a800.htm końcówka mocy w klasie D, więc lekka (3.2 kg) i chłodzona konwekcyjnie, czyli nie ma wentylatorów. Co prawda ma nieco mniejszą moc od TA-1050 ale do zasilenia Zeusów powinna wystarczyć. No i jest ciut droższa.
    Przemyśl sprawę. :-)

Pozdrawiam.
  • #22 20868062
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Oo ma wejścia czincz moge ją wziąć. Ale czy będzie lepsza od tamtej? I patrząc stylistycznie to na plus

Dodano po 16 [minuty]:

1.Ten jest bezpieczniejszy dla kolumn bo ma 2x220.
    2. Nierozumiem do końca tych klas w tego typu sprzętach.
    3. Najważniejsze pytanie który jest lepszy pod względem technicznym??
  • #23 20868145
    DjMapet
    Poziom 43  
    ma wejścia czincz moge ją wziąć.

To jest na plus, ale raczej to mało ważny szczegół. :-)

Ten jest bezpieczniejszy dla kolumn bo ma 2x220.

2x220W ma przy obciążeniu 8 om. Zeusy mają impedancję 4 om, więc ta końcówka mocy obciążona kolumnami o impedancji 4 om, odda 400W na kanał. Tyle że pewnie jest to moc szczytowa (MAXIMUM OUTPUT POWER) mierzona w laboratorium a nominalna (użytkowa) może być mniej lub bardziej niższa. Dotyczy to praktycznie każdego wzmacniacza, bo rzadko który producent podaje normy i warunki pomiaru mocy.
    Chyba nieraz widziałeś w parametrach jakichś byle brzdąkadełek potężne moce. :-)

Nierozumiem do końca tych klas w tego typu sprzętach.

Poczytaj, sporo o tym w sieci, np: https://www.google.com/search?client=firefox-...r%C3%B3%C5%BCni%C4%85+klasy+pracy+wzmacniaczy

Najważniejsze pytanie który jest lepszy pod względem technicznym??

Ha, ha, ha, o to jest pytanie! Różnie to można interpretować.
    Słabej jakości, nieprzemyślana konstrukcja w klasie D, będzie gorsza od kiepskiej konstrukcji w klasie AB, bo ten drugi przypadek łatwiejszy w naprawie.
    Dobrze zaprojektowany wzmacniacz klasy D, będzie lepszy od praktycznie każdego wzmacniacza klasy AB, tyle że ten pierwszy będzie kosztował ho, ho a może i więcej.

Pozdrawiam.
  • #24 20870273
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Witam. Po ciezkim wyborze, i po mojej wstępnej analizie i prześwietleniu tych firm. Zdecyduje się na propozycje przedstawioną przez ciebie, tylko jeszcze teraz trzeba wrucić do tematu kabli, poprosiłbym ciebie o jakiś dobór, ach powracając do tych klas końcówek niewiedziałem kompletnie że tak to wygląda, to nie są pralki z klasą A+++++ I jeszcze 10plusów. 😂 A klasa D moim zdaniem zdecydowanie na plus a jeszcze biorąc pod uwagę że firmę złożyli Szwajcarscy inżynierowie, to też grubo, takrze smię twierdzić że ta końcówka powinna być dobrze zaprojektowana. Oczywiscie to tylko moje zdanie, takrze dzięki za odsłonięcie kolejnej drogi w tym nieprostym labiryncie Audio 😁
    Pozdrawiam

Dodano po 4 [minuty]:

Wcześniej wydawało mi się że wiem dość wiele, ale okazuję się że jestem totalnym amatorem ha ha ha.
  • #25 20870662
    DjMapet
    Poziom 43  
    Kolumny, wiadomo Zeusy, i jak zrozumiałem zdecydowałeś się na końcówkę mocy Behringer A-800, tak?
    Jeśli tak, to zostaje jeszcze kwestia ostatecznego wyboru miksera, bo trochę to będzie miało znaczenie przy doborze kabli sygnałowych.
    Wcześniej zaproponowałem mikser ALTO TRUEMIX 600, ale jak stwierdzisz że nie będzie Ci potrzebny tak rozbudowany mikser oraz kanał Bluetooth, to możesz przemyśleć ALTO TRUEMIX 500 - oba są też w sklepie Thomann.
    Jeśli jednak stwierdzisz że niepotrzebny Ci będzie tak rozbudowany mikser (nawet taki jak TRUEMIX 500), to możesz ew wziąć pod uwagę coś mniej markowego, prostszego i tańszego, np the t.mix MicroMix 2 USB: https://www.thomann.de/pl/the_t.mix_micromix_2_usb.htm
    Nie jest tak rozbudowany jak oba miksery Alto, ale ma też wbudowany interfejs audio USB oraz kanał Bluetooth. Tu jednak mała uwaga, mikser jest zasilany poprzez wejście USB, więc czy będziesz korzystał z interfejsu USB czy nie, mikser by funkcjonować musi być podłączony do jakiegoś gniazda USB, czy to komputera, laptopa, odbiornika TV, itp.

1.Do kolumn potrzebowałbym 10metrów kabla(niewiem jaki bo z jednej strony muszą być dwa kable a z drugiej Jack??)

10 metrów, czyli dwa kable 5-cio metrowe z końcówki mocy do obu kolumn?
    Jeśli tak, to kupujesz jeden, np taki kabel o długości 10m z wtykami speakon: https://www.thomann.de/pl/the_sssnake_sll21510_speakonkabel.htm
    Tniesz go na pół, czyli dwa 5m odcinki i z jedne strony każdego kabla masz wtyki speakon które wpinasz w wyjścia kolumnowe końcówki mocy a drugi koniec kabli - po zdjęciu izolacji - wpinasz do kolumn Zeus.

2.Patrzałem na ten mixer ALTO 600. ( NIE WIEM DO KOŃCA O CO CHODZI Z TYMI WYJŚCIAMI NP: CZY W PRZYSZŁOŚCI MOŻNA TAM EWENTUALNIE JAKIŚ SUBWOOFER AKTYWNY PODPIĄĆ???)

To zależy jaki subwofer; home audio czy estradowy. Ale spokojnie, jak zajdzie taka potrzeba, to dobierze się taki subwofer, który da się w system włączyć.

3. I co jeszcze mam kupić za kable?

Jak napisałem, kable sygnałowe wybierze się też od Thomanna, jak już zdecydujesz się na konkretny mikser.

4. W jakiej kolejności to później muszę podłączyć?

Wstępnie: amplituner - mikser - końcówka mocy - kolumny. :-)

Pozdrawiam.
  • #26 20870693
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Wezmę tom 600 tke.

Dodano po 12 [minuty]:

1.Ah z tymi kablami głośnikowymi to proste ok.
    2.Taak końcówka mocy Behringer A-800
    3.Wcześniej czy pózniej przydadzą się jego właściwości także zastane przy ALTO TRUEMIX-600.
    4.zasilania gniazdem USB nie brakuje 4x-telewizorze i 2x-konsola XBOX ONE.
    POZDRAWIAM🎮👍
  • #27 20871290
    DjMapet
    Poziom 43  
    Kabel 2xRCA - 2xTS 6,3mm do podania sygnału z amplitunera na wejście stereo 3 L i R (lub 4 L i R) dwie szt takich o długości 3m: https://www.thomann.de/pl/the_sssnake_spr_1030_cinch_klinke_3m.htm lub jak stwierdzisz ze za długie, to dwie szt takich o długości 1,5m: https://www.thomann.de/pl/the_sssnake_spr1015.htm

Kable symetryczne 2xTRS 6,3mm - 2xXLRm do połączenia wyjść głównych miksera (MAIN OUT L i R) z wejściami INPUT CH A i CH B końcówki mocy, dwie szt takich o długości 1,5m: https://www.thomann.de/pl/the_sssnake_mxp2015.htm Chyba że stwierdzisz ze końcówka mocy będzie bardziej oddalona od miksera, to np 2 szt takich o długości 3m: https://www.thomann.de/pl/the_sssnake_mxp2030.htm

Poza tym (jak nie masz) kup też kabel TRS 3,5mm - 2xRCA bo może się kiedyś przydać: https://www.thomann.de/pl/pro_snake_tpy_2015_krr.htm
    Tam jest spory wybór różnorakich, niezłej jakości kabli, więc przejrzyj ich strony jak jeszcze jakieś potrzebujesz.

4.zasilania gniazdem USB nie brakuje 4x-telewizorze i 2x-konsola XBOX ONE.

TRUEMIX jest zasilany z sieci, tak ze nie ma problemy z zasilaniem z USB.

Jakiś mikrofon Ci się nie przyda? Np do ew. karaoke itp? :-)

Pozdrawiam.
  • #28 20871335
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    Witam. Mikrofony okurat mam 3 2na bt a jeden na Jacku. Jakoś tak się uzbierały.
    Ten ostatni kabel AUX też posiadam dość dobry bo " melodika", resztę kupuję. Ok to ja w takim razie przystąpie do zakupów. Po raz enty dziękuję l😁 Pozdrawiam.

Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:

Podsumowanie zamówienia online z podziękowaniem dla Marka.

Dodano po 3 [minuty]:

Ok. Poszło🤑 okablowanie musiałem zamówić z innego konta. Po zakupie Tonsil i tego jedno trochę schudło. Więc kable zamówiłem przez drugie.
    Pozdrawiam.

Dodano po 1 [minuty]:

Ale czego się nie robi dla pasji😆
  • #29 20871599
    DjMapet
    Poziom 43  
    Mikrofony okurat mam 3 2na bt a jeden na Jacku.

Miałem na myśli coś ciut bardziej PRO.
    Mikrofon mikrofonowi nierówny. :-)

okablowanie musiałem zamówić z innego konta

Niedobrze, bo koszt kabli będzie niższy jak 900 PLN więc doliczą Ci koszty wysyłki kabli w kwocie 49 PLN.
    https://www.thomann.de/pl/helpdesk_shipping.html

Pozdrawiam.
  • #30 20871658
    mareklandowski646
    Poziom 2  
    1. A jaki mikrofon?
    2. Eee tam, trudno 😬. I tak jestem do przodu z tymi zakupami.
    3. Wyobraź sobie, jaką strata kasy byłaby, gdybym wziął to z Allegro za 5700, ha ha.
    4. Dobrze, że tu się zgłosiłem.👍

Dodano po 7 [minuty]:

Osoba trzymająca dwa mikrofony przed głośnikiem. Osoba trzyma mikrofon przewodowy w ręce, na tle modeli samochodów.

Dodano po 2 [minuty]:

Faktycznie one są chińskie. Może zeczywiscie rozważyłbym kupno jakiegoś mikrofonu, a co tam jak się bawić to się bawić. Tylko poprosiłbym ciebię o jakieś propozycje, bo sam to kupię worek a z niego kot wyskoczy.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat doboru wzmacniacza do kolumn Tonsil Zeus, które autor planuje zakupić. Użytkownicy sugerują, że do zastosowań estradowych odpowiednie będą końcówki mocy, takie jak the t.amp TA-1050 lub Behringer A-800, które zapewnią wystarczającą moc. Wskazano również na konieczność użycia miksera, aby poprawić jakość dźwięku i umożliwić korekcję barwy. Autor planuje używać sprzętu głównie do domowych imprez oraz do słuchania muzyki. W trakcie rozmowy poruszono także kwestie dotyczące subwooferów, ich mocy oraz efektywności, a także możliwości zakupu sprzętu używanego. Użytkownicy podkreślają znaczenie skuteczności głośników oraz ich odpowiedniego podłączenia do systemu audio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA