logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chińskie lampki modyfikacja trybu na stałe świecenie 8 trybow

jacekwawrzakeleng 13 Gru 2023 18:12 591 7
REKLAMA
  • #1 20859893
    jacekwawrzakeleng
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam Mam do przerobienia lampki 8 funkcji lampki chcę przerobić w ten sposób żeby świeciły światłem stałym nie migały nie mrugały jest to funkcja numer 8 sterownika Proszę o pomoc załączam zdjęcie sterownika. Zdjęcie małej płytki sterownika z podłączonymi kablami.
  • REKLAMA
  • #2 20859949
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Kolega chce aby non stop świeciły bez sterownika ?
    Jezeli dobrze widzę to ma zasilanie napięciem zmiennym, mostek prostowniczy i włączane 4 tory tranzystorem . Daj zdjęcia gdzie idą przewody . Bo bezpośredno do sieci na pewno nie podłączysz.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 20860519
    jacekwawrzakeleng
    Poziom 3  

Witam, a czy ja tam napisałem, że będą świecić bez sterownika? Wiem, że nie będą. Moje pytanie brzmi, jakie elementy układu pominąć i gdzie przelutować przewody lampek, aby pominąć programy sterownika?
  • #4 20860550
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 212
    Połącz tamte ścieżki i powinno świecić, możesz usunąć te tranzystory. Płytka elektroniczna trzymana w ręku z widocznymi rezystorami i przewodami lutowanymi.
  • #5 20860555
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Całkiem niedawno był podobny te,at. Tam tak pokazano ominięcie migotania lampek.

Zbliżenie na płytkę drukowaną trzymaną w dłoni z czerwonym przewodem lutowanym do kilku punktów.
  • REKLAMA
  • #6 20860559
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 212
    To jest to samo rozwiązanie tylko inaczej zaznaczone
  • REKLAMA
  • #7 20860726
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Aress124 napisał:
    To jest to samo rozwiązanie tylko inaczej zaznaczone

dokładnie tak, ale ta druga opcja jest łatwiejsza do wykonania dla laika.

Ps. Jak zacząłem pisać swój post, to nie było jeszcze odpowiedzi.
  • #8 20861604
    jacekwawrzakeleng
    Poziom 3  
    dziekuje za pomoc dam znac co z tego wyszlo

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w modyfikacji lampek LED z 8 trybami, aby świeciły światłem stałym, eliminując migotanie. W odpowiedziach zasugerowano, aby połączyć odpowiednie ścieżki na płytce sterownika oraz usunąć tranzystory, co pozwoli na stałe świecenie. Podano również linki do podobnych tematów, które ilustrują omijanie migotania lampek. Użytkownik podziękował za pomoc i obiecał poinformować o rezultatach modyfikacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA