jeszcze odnośnie Twojego postu z kosza:
erikses napisał:
niestety , rez na 1-16 , napięcia na nim nie ma:( , aczkolwiek wsadziłem w podstawkę w29c011 i E-ID pokazało poprawnie jaka to kostka,, bez rezystora jest około 3,6 V jak podłączę rez , gaśnie dioda Vpp
W29C011 jest także układem który do odczytu/zapisu/kasowania wymaga tylko jednego napięcia (5V) - zauważ że w trakcie operacji na Willemie zapala się tylko dioda Vcc - możesz mieć źle wykonaną (jak w Twoim przypadku było -> zły rezystor Rs) / uszkodzoną przetwornice podwyższającą, a i tak będziesz mógł obsługiwać układy typu AT29Cxxx , W29xxx itp.
erikses napisał:
Wracając teraz do pamięci jest moim zdaniem na 90 % walnięta , wciąż nie uzyskuję E-ID po zaprogramowaniu , płyta główna z której ją wyciągnąłem nie rusza , wczoraj udało mi się na chwilę podmienić od identycznej PG kostkę i okazuje się że moja ruszyła bez problemu .
W związku z tym chciałbym zapytać czy jest możliwość znalezienia zamiennika do W49V002 ...
skoro nie można sobie z nią poradzić w dwóch podstawkach, napięcie Vpp doprowadziłeś do porządku i Willem jest sprawdzony na innych układach równoległych to pewnie masz racje
zamiennik:
Density (bits):
2M
Org. (bits):
256K*8
Company | Part No.:
SST |
SST49LF020-33-4C-NH
Voltage:
3.3V only
Speed (ns):
30