logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica DFM68C9EONVIID numer części uszczelki do zmywarki

arlid 23 Gru 2023 13:31 501 2
REKLAMA
  • #1 20873558
    arlid
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Dzień dobry,
    Posiadam zmywarkę Amica DFM68C9EONVIID. Poszukuję numeru części uszczelki, która założona jest na element z załączonego zaznaczenia (na tym niżej jest również osobna uszczelka): Jest to wejście, w które wchodzi jakby górne ramię spryskiwacza (element zaznaczony na zdjęciu). Niestety nie wiem, jak ta uszczelka się nazywa.
    Schemat wnętrza zmywarki Amica z zaznaczonym miejscem uszczelki przy górnym ramieniu spryskiwacza. Część zmywarki Amica z zaznaczonym miejscem na uszczelkę.
    Będę wdzięczny za podanie informacji o nazwie uszczelki, numerze bądź indeksie pod jakim mogę ją znaleźć oraz informacji, czy dla obu wejść (kiedy szuflada jest niżej, bądź wyżej) obie uszczelki są takie same, to kupię coś na zapas.
  • REKLAMA
  • #2 20873743
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3372
    Nie widzę by ta uszczelka występowała jako oddzielna część. Jest całe ramię spryskiwacza.
    Ta uszczelka wygląda mi na zwykły oring, który kupisz wg rozmiaru.
  • #3 20878765
    arlid
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Dzieęki za informacje. Napisałem maila do Amici, może dostanę jakieś i do. Szkoda, że nie mogę zmierzyć rozmiaru tego wypustu, nie nie włażę do środka zmywarki, za duży trochę jestem ;) A uszczelka niestety się rozleciała i nie mam jak jej złożyć do pomiaru.

Właśnie uszczelka nie jest typowym progiem (że jest okrągła, jak gumka recepturka przykładowo), jest trochę jak taśma (płaska i lekko szeroka) z wypustek ma środku. Coś tak jak tutaj to wygląda:
    Szczegół zmywarki z zaznaczonym wypustem.

Nie zdziwilbym się jak to byłoby identyczne w wieku zmywarkach i te uszczelki po prostu ktoś produkuje (bo skądś przecież są).

PS: Nie wiem czy to nie będzie uszczelka 1038996 (co prawda od innego modelu zmywarki, ale raczej te gniazda nazwijmy to pewnie są identyczne), ale znalazłem niestety kiepskie fotki na internecie, aby porównać.
REKLAMA