logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWB510LP czy wymiana zabieraka jest trudna bez wyciągania bębna?

konsum 27 Gru 2023 20:53 1779 5
REKLAMA
  • #1 20878849
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Rodzicom w pralce odpadł zabierak, kupili część, ale z tego co mi pokazali na zdjęciu to jest przykręcany. Napiszcie proszę, czy dla kogoś kto nie ma dwóch lewych rąk jest w stanie to wymienić, bo tak jak oglądam filmiki to trochę gruba robota przez to, że trzeba bęben wyciągnąć.
    Amica AWB510LP
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20878891
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3232
    Można na górze zbiornika wywiercić np 10mm otwór nad miejscem gdzie jest wkręt zabieraka.
    Po wymianie zabezpiecz np takim czymś:

Szary, stożkowy korek wykonany z tworzywa sztucznego, z okrągłą górną powierzchnią.
  • REKLAMA
  • #4 20880054
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Jak możecie jeszcze to podpowiedzcie jaka tam jest śruba, bo ta śruba chyba wpadła w zbiornik i nie wiem czy jest cała dopiero będę wiedział jak ją rozkrece, ale wolałabym być przygotowany.
  • REKLAMA
  • #6 20880752
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    Do mocowania wybieraka raczej będzie pasował otwór od odpływu wanny, czyli trzeba zdjąć gumowy łącznik "bęben- pompa" Ale pewien nie jestem, bo pomimo miejsc na śruby, zabierak może być montowany tylko na wygięte zatrzaski w bębnie. Trzeba by przeanalizować stary urwany zabierak, a tu potrzebne zdjęcia starego zabieraka i miejsca montażu w bębnie.
REKLAMA