logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Nespresso CitiZ EN167.B – nie włącza się, przyciski nie reagują mimo napięcia

Qualityem 29 Gru 2023 23:17 426 1
REKLAMA
  • #1 20882397
    Qualityem
    Poziom 1  
    Mam problem z ekspresem kapsułkowym. Po włączeniu do prądu w ogóle nie reaguje. Rozebrałem obudowę, sprawdziłem miernikiem i napięcie do grzałki, przycisków, pompki wody dochodzi. Sprawdziłem napięcie, gdzie tylko mogłem, na płytce sterującej i miernik zawsze pokazuje jakąś wartość. Dlatego nie wiem, gdzie jest problem. Dlaczego przyciski nie reagują, skoro dochodzi do nich prąd? Jestem amatorem, proszę o jakieś porady.
    Zbliżenie na wnętrze ekspresu kapsułkowego z widocznymi przewodami i płytką sterującą.
  • REKLAMA
  • #2 20886226
    paulsky1
    Poziom 11  

Dzień dobry, przede wszystkim.
    Co to znaczy, że dochodzi napięcie do wszystkich elementów? Byłoby to jakieś jedno wielkie zwarcie. Jakiej wartości napięcie dochodzi do miejsc zwanych "gdzie tylko mogłem" i co to za miejsca? Tak na chłopski rozum, skoro napięcie dochodzi, to grzałka powinna cały czas grzać, a pompka pompować. Jakie to są wartości? Ile wynoszą rezystancje grzałki i pompki?
REKLAMA