Wejdz do auta , przekręć kluczyk w pozycję zapłon ,ale nie uruchamiaj silnika,w ciagu 10 sekund naciśnij na pilocie guzik otwierania drzwi na czas min 5 sekund .Potem wyjmij kluczyk
>>20888604 Otwórz pilota i sprawdź, czy działają mikrostyki – u mnie w ogóle nie klikały. Kupiłem nowe, wymieniłem i programowanie wg instrukcji poszło. Mikrostyki koszt 10 szt. 8 PLN, polecam.
✨ Po wymianie baterii w pilocie kluczyka do Peugeot 206 z 2001 roku pilot przestał działać, prawdopodobnie rozkodował się. Proponowane metody programowania obejmują: włożenie kluczyka do stacyjki, przekręcenie do pozycji zapłonu bez uruchamiania silnika, a następnie w ciągu 10 sekund przytrzymanie przycisku otwierania drzwi na pilocie przez minimum 5 sekund, po czym wyjęcie kluczyka; inną metodą jest cykliczne włączanie i wyłączanie zapłonu z przytrzymaniem przycisku zamykania na pilocie. Obie metody nie przyniosły efektu, co sugeruje uszkodzenie pilota. Dodatkowo wskazano na możliwość złego włożenia baterii lub jej niską jakość. Zalecane jest otwarcie pilota i sprawdzenie styków mikrowłączników; w przypadku ich uszkodzenia wymiana mikrostyków (koszt około 8 PLN za 10 sztuk) może przywrócić funkcjonalność pilota i umożliwić jego ponowne zaprogramowanie zgodnie z instrukcją. Wygenerowane przez model językowy.