logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ESF5512LOX zmywarka nabiera wody otworem wentylacyjnym do wnętrza komory

biker999 03 Sty 2024 22:12 900 2
REKLAMA
  • #1 20890283
    biker999
    Poziom 1  
    Electrolux ESF5512LOX - zmywarka nabiera wody cienkim strumieniem z otworu wentylacyjnego - zdjęcie w załączniku.

Wcześniej wymieniłem czujnik zmętnienia wody, bo poprzedni wyglądał na zmęczony, oraz wymieniłem wąż aquastop. Światło do pompy odpływowej jest czyste, a płaszcz wodny został wyczyszczony. Co ciekawe, gdy zmywarka jest odłączona od zasilania, nie nabiera wody. Jednak gdy podłączę zasilanie, delikatnym strumieniem nabiera wody do wnętrza, nawet gdy żaden program nie jest włączony.

Program uruchamia się normalnie, ale na 1 minucie do końca zaczyna wypompowywać wodę, ale ciągle leci przez otwór wentylacyjny i znów wypompuje, i tak w kółko. Była malutka dziurka, którą wkręciłem śrubkę, żeby uszczelnić, aby przetestować, czy to nieszczelność płaszcza wodnego, ale woda stale pobiera do zbiornika soli... Jakby zmywarka dawała sygnał, żeby stale nabierać wodę.
    Electrolux ESF5512LOX zmywarka nabiera wody otworem wentylacyjnym do wnętrza komory
  • REKLAMA
  • #2 20890352
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1121
    Kolega sprawdzi hydrostat (wężyk)
  • #3 21245508
    kot_79
    Poziom 11  
    Ocena: 78
    Mam ten sam problem, tzn z drobną różnicą, u mnie nie przelewa za dużo wody. Zmywarka dłuższy czas stała (pompa myjąca do wymiany), model zmywarki to EEM48221L, zasobnik na sól bez wody, przy pobieraniu wody zasobnik soli mimo to nie zapełnił się (całkowicie pusty i suchy) a płaszcz tak, tak jakby coś się zapowietrzyło, woda do zmywarki wlatuje zaworem wentylacyjny z boku zmywarki. Nie bardzo wiem co w tej sytuacji zrobić.
REKLAMA