logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy S8 Plus: Zawiesza się, problem z uruchomieniem i ładowaniem

Varavell 06 Sty 2024 14:53 729 2
REKLAMA
  • #1 20894290
    Varavell
    Poziom 6  
    Ocena: 13
    Witam, mam problem z Galaxy S8 plus

Telefon wyłączył się i nie chce się uruchomić. Problem jest o tyle dziwny że objawy występują różne i nieregularnie. Opiszę je jako osobne sytuację:
    -telefon uruchamia się i zatrzymuje na pierwszym logo Samsung (bez ładowarki)
    -telefon uruchamia się i wyatwietla się niebieskie tło i informacja o instalacji o aktualizacji
    - telefon kompletnie nie reaguje na przyciski i podpięcie ładowarki (polezy kilka godzin i zaczyna reagować na ładowarkę)
    - podpinam telefon do ładowania i zamiast animacji ładowania, wyświetla się logo Samsunga
    -podpinam do ładowania, wyświetla się logo ładowania, telefon się ładuje ale gdy go odepne to wisi na logo samsunga
    -podpinam do ładowania, wyświetla się logo ładowania, telefon się ładuje ale gdy go odepbe i podebne jeszcze raz to zawiesza sie animacja ladowania
    - raz udało mi się wejść w boot menu ale po wyczyszczeniu cache żadnych zmian. Teraz nie jestem w stanie wejść w boot menu ani w download mode (brak reakcji na kombinacje klawiszy)
    - po wypięciu baterii, na samym kablu ładowania, telefon zawiesza się na logo samsunga

Każda z tych sytuacji wystąpiła co najmniej kilka razy, nie widzę żadnych zależności oraz sposobu żeby dostać się download mode I wgrac od nowa system.

Uszkodzenie sprzętowe czy software?
  • REKLAMA
  • #2 20897675
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2077
    Myślę, że trzeba by podstawić nową baterię, opisane objawy mogą świadczyć o uszkodzeniu obecnej.
  • #3 20898044
    blahfff
    Poziom 41  
    Ocena: 1281
    Padajaca kosc pamieci, badz luty pod CPU i pamiecia. Coraz wiecej S8-em z tego typu usterka.
REKLAMA