Witajcie,
mam takie pytanko - chce zmodernizować sprzęt, chociaż nie wiem czy warto..
ale! pytanie takie czy jest opcja że jak zakupie nową platformę opartą na Ryzenie 5 np. z płytą też ASUS to mi wstanie system bez formatu?
Może napisze jaki mam sprzęt i co planuje kupić:
Obecnie: (1155 LGA)
Core i5 3570K @ 4,2 GHz
8 Gb DDR3 Kingston Hyper-X
Asus Z77-A
Dysk SSD CRUCIAL MX500
Grafika (nieistotna- zintegrowana)
zasilacz Corsair VS450
I teraz jaki sprzęt np:
AMD Ryzen 5 3600
ASRock B450M-HDV R4.0
GOODRAM 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 IRDM PRO Deep Black
+ wiem że jakaś grafika musi być bo nie ma integry, ale czy jest szansa że mi to ruszy czy raczej format i reinstall od nowa system etc?
Troszkę zamula mi Google Chrome, ale może to nie kwestia sprzętu, a poza tym jest to już stara platforma a może da się za nią coś jeszcze dostac.
Lub też myślałem o podmiance procesora na i7-3770K i dokładka ramu ale czy to się opłaca? inwestycja w stary sprzęt?
mam takie pytanko - chce zmodernizować sprzęt, chociaż nie wiem czy warto..
ale! pytanie takie czy jest opcja że jak zakupie nową platformę opartą na Ryzenie 5 np. z płytą też ASUS to mi wstanie system bez formatu?
Może napisze jaki mam sprzęt i co planuje kupić:
Obecnie: (1155 LGA)
Core i5 3570K @ 4,2 GHz
8 Gb DDR3 Kingston Hyper-X
Asus Z77-A
Dysk SSD CRUCIAL MX500
Grafika (nieistotna- zintegrowana)
zasilacz Corsair VS450
I teraz jaki sprzęt np:
AMD Ryzen 5 3600
ASRock B450M-HDV R4.0
GOODRAM 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 IRDM PRO Deep Black
+ wiem że jakaś grafika musi być bo nie ma integry, ale czy jest szansa że mi to ruszy czy raczej format i reinstall od nowa system etc?
Troszkę zamula mi Google Chrome, ale może to nie kwestia sprzętu, a poza tym jest to już stara platforma a może da się za nią coś jeszcze dostac.
Lub też myślałem o podmiance procesora na i7-3770K i dokładka ramu ale czy to się opłaca? inwestycja w stary sprzęt?