Nie pomyślałem. Moc ma określoną wartość 300 W ciągłej pracy i 600 W chwilowej. Może wytrzymać przez chwilę te 380 W. Pytanie brzmi, ile to jest ta chwila?
Ja potrzebuję tylko te 130 W. Może zmniejszenie na niższe biegi pompy CO zminimalizuje potrzebną moc. To tylko na ograniczony czas. Może zmiana ustawień pieca coś by dała. Trzeba by było pokombinować.
Za kilka dni opiszę, jak przetestuję. Niestety jeszcze nie dotarła paczka do mnie.
PS. Dotarła przetwornica ( dopisuję po jednym dniu ).
Podłączenie banalnie proste . Po podłączeniu nastąpiło sprawdzenie naładowania , akumulatora i ładowanie , napięciem 14,4 V u mnie w tym egzemplarzu .Odłączam sieć , rozpalam piec , podłączona pompa( jeszcze nie działa , ruszyć ma przy 35 st C na piecu ) i wentylator praca ciągła przy rozpalaniu . Wszystko tylko z akumulatora .
Pracuje około godziny , w tym czasie włącza się pompa na II biegu . Sterownik wyłącza wentylator . Na aku jest około 12,3 V . podłączam sieć , sterownik nie zeruje się , nie traci ustawień . Przełączenie przetwornicy bardzo szybkie ( włączałem i wyłączałem kilka razy ), następuje start doładowania aku . Działa dobrze .
Za pomocą miernika MT 8208 sprawdziłem wykres sinusoidy , bardzo przyzwoita , napięcie 225 V , 50 Hz . Jutro w ciągu dnia puszczę piec tylko na aku do wyładowania . Zobaczę ile czasu zajmie rozładowanie trzyletniego akumulatora 72 Ah średniej kondycji.
Jeden raz , w czasie włączania wentylator zawiesił się , nie ruszył , tak jakby była sinusoida modyfikowana . Może za szybko włączyłem cały układ , może trzeba chwilę poczekać po włączeniu przetwornicy zanim ruszy wentylator ( praca ręczna , stały nadmuch ). Przy włączonej przetwornicy przez około 1 minutę , po odłączeniu sieci już się to nie powtórzyło .