logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozdzielenie posuwu drutu i amperów w migomacie Magnum MIG 201 - jak to zrobić?

pawelos317 18 Sty 2024 20:31 885 2
REKLAMA
  • #1 20916661
    pawelos317
    Poziom 2  
    witam mam jeden problem mam migomat magnum mig 201 mamy tam pokrętła od voltarzu indukcyjnosci posowu drutu/ampery razem. I takie pytanko czy ta sie jakos zrobic zeby rodzielic ampery i posów drutu przez jeszcze jeden potecjometr naprzykład
  • REKLAMA
  • #2 20916835
    reksiopies
    Poziom 18  
    Ocena: 41
    To urządzenie nie posiada synergii dlatego nie ma możliwości ustawienia szacowanego prądu spawania .
    Moim zdaniem pokrętło oznaczone jako posuw/ A służy do ustawienia prędkości podawania drutu . Prądu się nie ustawia bo on wynika z wartości napięcia i prędkości podawania drutu .
  • #3 20917455
    SQ5AZP
    Poziom 34  
    Ocena: 472
    pawelos317 napisał:
    witam mam jeden problem mam migomat magnum mig 201 mamy tam pokrętła od voltarzu indukcyjnosci posowu drutu/ampery razem. I takie pytanko czy ta sie jakos zrobic zeby rodzielic ampery i posów drutu przez jeszcze jeden potecjometr naprzykład

A pojęcie o różnicy jakie elementy parametrów są kontrolowane w trakcie procesów - to jakieś masz?
    Bo od tego należy zacząć!
    W procesie spawania elektrodą otuloną - kontrolowany jest max. prąd;
    Mig/Mag - napięcie spawania;
    TIG - prąd spawania.
    I już masz wyjaśnienie jak ustawiać parametry dla wszystkich trzech procesów do jakich zdolne jest to urządzenie.
REKLAMA