logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ustawienia MAGNUM MIG 200 S: drut 0,8mm, gaz argon, stal 3mm, funkcje 2T/4T

elliot7 12 Paź 2016 18:25 6999 2
REKLAMA
  • #1 15990515
    elliot7
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Witam
    Od kilku dni jestem w posiadaniu tego migomatu w związku z tym mam kilka pytań:
    - w przypadku gdy spawam drutem 0,8mm to czy reduktor ciśnienia ustawiam na 8 bar? Gaz argon.
    -która to skala na manometrze-regulacja ciśnienia? Czarna skala od wewnątrz-lewy zegar ?
    -optymalne ustawienia dla tego migomatu-np.stal czarna 3mm?
    -pokrętła-do czego służą-twardość łuku oraz przycisk "Funkcja 2T czy też 4T??

Będę wdzięczny za pomoc i wszelkie uwagi.
    pozdrawiam
    Załączniki:
    • Ustawienia MAGNUM MIG 200 S: drut 0,8mm, gaz argon, stal 3mm, funkcje 2T/4T magnum-mig-200-mig-tig-m_5593.jpg (328 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ustawienia MAGNUM MIG 200 S: drut 0,8mm, gaz argon, stal 3mm, funkcje 2T/4T redm2m.jpg (55.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15990735
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Po pierwsze gaz, Co2 na początek, przełącznik 2T-4T, przy 2T naciskasz spust i spawasz do chwili puszczenia. Przy 4T naciskasz by zacząć spawanie, puszczasz spust, by przerwać ponownie naciskasz spust. Ten reduktor jest niezbyt ciekawie wyskalowany, powinien posiadać przepływomierz w litrach na minutę. Co do parametrów dla stali 3mm, pozycja poddolna prąd w granicach 120 A.
  • #3 15990832
    elliot7
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Będę wdzięczny za link do takiego reduktora, ewentualnie podaj proszę nazwę jaki dokładnie kupić.
    W sklepie sugerowano mi bym kupił argon-podobno lepiej się spawa nim ocynk i alu a do zwyklej stali rownież jest dobry.
    pozdrawiam
REKLAMA