logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przyciąć sztukaterię sufitową pod niestandardowym kątem?

mateuszheblik1 24 Sty 2024 23:56 5196 4
REKLAMA
  • #1 20927276
    mateuszheblik1
    Poziom 3  
    Cześć.
    W sieci jest mnóstwo poradników jak ciąć listwy/sztukaterie pod kątem 90 i 45 stopni.
    A czy ktoś może ma jakiś patent aby przyciąć listwy i sztukaterie pod innym kątem? O ile podłogowe listwy to nie problem bo są montowane w pionie to z sufitowymi mam problem.
    W przedpokoju mam jedną ścianę pod kątem i jeden kat jest rozwarty a drugi ostry i teraz jak tu przyciąć sztukaterie.
    Skrzynia odpada bo ma tylko opcje 2 kątów.
    Dzięki za porady.
  • REKLAMA
  • #2 20927296
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    https://youtube.com/shorts/nyxLYLCmBO4?si=MOVdOG1M9O900UC6
    To nie jest temat tabu, masz tego mnóstwo, szukać się nie chce? W głupich "life hack" są nawet na to sposoby.
  • REKLAMA
  • #3 20929070
    mateuszheblik1
    Poziom 3  
    A Tobie chyba czytać z zrozumieniem. Wystawiłeś link do przycinki pod kątem prostym a ja potrzebuję kąt ostry i rozwarty... O ile rozwarty jakoś przytnę to listwy 12cm nie wcisne w kąt ostry np 30St.
  • REKLAMA
  • #4 20929100
    Jakubserwis
    Specjalista AGD
    Ocena: 853
    No to jak nie rozumiesz sensu tego filmu, to kup sobie piłę kontową, tam wszystko dotniesz pod zadanym kontem. A jak nie będziesz jej umiał ustawić, to załóż nowy temat
  • #5 20931332
    Elmont
    Poziom 26  
    Ocena: 219
    Jest bardzo prosty sposób na ten problem: Weź sobie karton tektury trochę
    większy niż ten element który Chcesz przyciąć. Przyłóż do tego miejsca i Przytnij
    na próbę i sobie docinaj powoli aż będzie dokładnie pasowało .Wtedy ten 'wzór"
    Przyłożysz do tego elementu który tam jest potrzebny odrysujesz przytniesz i
    po bólu .Tym sposobem dopasujesz każdy element sztukaterii ,odrobinę pomyślunku
    a robota pójdzie gładko POWODZENIA.
REKLAMA