logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć radioodbiornik Nice SMX2R do centrali Spido600kit?

Robcio1980 27 Sty 2024 17:57 843 7
REKLAMA
  • #1 20931897
    Robcio1980
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam
    Musiałem wymienić zestaw do bramy i padło na NICE Spido600kit. Czy jest możliwość podłączenia do niego radioodbiornika NICE SMXR2(FLOR)?
    Mam sporo działających pilotów od starego zestawu a nie widzi mi się kupować nowych. Czy ktoś może poradzić jak podłączyć ten radioodbiornik do zacisków w SPIDO600?
    W załączniku zdjęcie i schemat SPIDO600.

Wnętrze obudowy napędu bramy NICE Spido600 z widocznymi zaciskami i przewodami. Schemat podłączeń NICE Spido600kit Jak podłączyć radioodbiornik Nice SMX2R do centrali Spido600kit?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20932102
    _siekier
    Poziom 24  
    Ocena: 114
    Sprawdź, czy zwierając na płycie napędu w tym szarym złączu, napęd reaguje - zaciski 1 oraz 7, będzie to sterowanie krokowe. Jeśli tak, to w te punkty podłącz białe (lub fioletowe, zależnie od którego przycisku na pilocie) przewody z radia dodatkowego. Dalej, do zacisku 7 czerwony, a do zacisku 5 przewód czerwony.

Dodano po 5 [minuty]:

Sprawdź, czy zwierając na płycie napędu w tym szarym złączu, napęd reaguje - zaciski 1 oraz 7, będzie to sterowanie krokowe. Jeśli tak, to w te punkty podłącz białe (lub fioletowe, zależnie od którego przycisku na pilocie) przewody z radia dodatkowego. Dalej, do zacisku 7 czerwony, a do zacisku 5 przewód czerwony.
  • REKLAMA
  • #3 20932172
    Robcio1980
    Poziom 10  
    Podłączyłem tak jak napisałeś.Przy zwarciu 1 z 7 drzwi sie otworzyły.Popiąlem kabelki zgodnie ze wskazówkami.Jak naciskam starego pilota to słysze klikanie w radioodbiorniku NICE Zbliżenie na połączenia kabli w urządzeniu elektronicznym. ale drzwi nie reagują.Musze na nowo zaprogramować pilota?

Dodano po 3 [minuty]:

[postid]20932102[/postid

Podłączyłem tak jak napisałeś.Przy zwarciu 1 z 7 drzwi sie otworzyły.Popiąlem kabelki zgodnie ze wskazówkami.Jak naciskam starego pilota to słysze klikanie w radioodbiorniku NICE Jak podłączyć radioodbiornik Nice ale drzwi nie reagują.Musze na nowo zaprogramować pilota?

Zbliżenie na panel z podłączonymi kablami w urządzeniu elektrycznym.
  • #4 20932221
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1227
    Dlaczego oba fioletowe podłączyłeś do 1?
    I to jeszcze w byle jaki sposób?
  • #5 20932229
    Robcio1980
    Poziom 10  
    Podłączyłem najpierw jeden kabel fioletowy ale nie działało wiec podłączyłem drugi fioletowy tez bez efektu, wiec sprobowałem dwa kable razem połączyć ale też bez efektu.Akurat na tym zdjęciu podłączenie wygląda słabo
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20932273
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1227
    Miałeś podłączyć w 1 i 7.

_siekier napisał:
    zaciski 1 oraz 7, będzie to sterowanie krokowe. Jeśli tak, to w te punkty podłącz białe (lub fioletowe, zależnie od którego przycisku na pilocie) przewody z radia dodatkowego

Jeden fioletowy w 1. Drugi fioletowy w 7.
  • #7 20932285
    Robcio1980
    Poziom 10  
    to w takim razie gdzie ja mam podłączyć kabelki z kolorem czerwonym i czarnym o ktorym mowa na samym dole ?

"zaciski 1 oraz 7, będzie to sterowanie krokowe. Jeśli tak, to w te punkty podłącz białe (lub fioletowe, zależnie od którego przycisku na pilocie) przewody z radia dodatkowego. Dalej, do zacisku 7 czerwony, a do zacisku 5 przewód czerwony."

Dodano po 9 [minuty]:

Działa jak podłączylem tak jak na zdjecie. dzieki wielkie za pomoc Panel zaciskowy z podłączonymi przewodami w różnych kolorach, w tym czerwonym i czarnym.
  • REKLAMA
  • #8 20932314
    Robcio1980
    Poziom 10  
    Tak jak na zalaczonym zdjeciu Zbliżenie na wnętrze urządzenia elektronicznego z kablami podłączonymi do kostki zaciskowej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapytał o możliwość podłączenia radioodbiornika NICE SMX2R do centrali NICE Spido600kit po wymianie zestawu do bramy. Otrzymał wskazówki dotyczące podłączenia przewodów: fioletowe do zacisków 1 i 7, czerwony do zacisku 7 oraz czarny do zacisku 5. Po podłączeniu, użytkownik zauważył, że drzwi otwierają się przy zwarciu zacisków, ale pilot nie działał. Po kilku próbach i poprawnym podłączeniu przewodów, system zaczął działać. Użytkownik potwierdził, że po poprawnym podłączeniu wszystko działa zgodnie z oczekiwaniami.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA