Witam, mam zaawansowany problem z siecią w komputerze z Windows 10 home 22H2.
Komputery są widoczne w sieci. Po wejściu w komputer wyświetla się okno z napisem: System Windows nie może uzyskać dostępu do NAZWA KOMPUTERA.
Wcześniej wykonałem następujące kroki:
1. Sieć ustawiona jako prywatna
2. Najnowsze sterowniki do karty sieciowej
3. Włączone odnajdywanie sieci + konfiguracja automatyczna urządzeń podłączonych do sieci (profil prywatny)
4. Włączone udostępnienie plików i drukarek (profil prywatny)
5. Włączone odnajdywanie sieci (Gość lub Publiczny)
6. Włączone udostępnienie plików i drukarek (Gość lub Publiczny)
7. Włączone szyfrowanie 128 bitowe (Wszystkie sieci)
8. Wyłączone udostępnienie chronione hasłem (Wszystkie sieci)
9. Włączona obsługa [protokołu SMB 1.0/CIFS (klient i serwer)
Dodatkowo na czas prób:
1. Wyłączona zapora Windows Defender dla sieci prywatnych
2. Wyłączony program antywirusowy - Avast
We wszystkich komputerach ta sama grupa robocza i ustawienia jak wyżej. Wszystkie komputery w sieci widzą się w dwóch kierunkach z wyjątkiem tego z Windows 10 home 22H2 w którym można zobaczyć inne komputery i czerpać z ich zasobów, lecz ten, mimo, że jest widoczny dla innych nic nie udostępnia.
Podczas próby dostania się do udostępnionych plików, wyskakuje okno z komunikatem: System Windows nie może uzyskać dostępu do NAZWA KOMPUTERA Błąd sieciowy - kod błędu 0x80070035.
Próbowałem różnych instrukcji i nic nie pomogło, System zainstalowany w lipcu 2023r. i problem ten występował od początku. Mam znajomego który w tym czasie instalował Windows 10 professional i ma identyczny problem.
Może ktoś ma pomysł, jak sprawić, by inne komputery mogły korzystać z udostępnionych plików?
Komputery są widoczne w sieci. Po wejściu w komputer wyświetla się okno z napisem: System Windows nie może uzyskać dostępu do NAZWA KOMPUTERA.
Wcześniej wykonałem następujące kroki:
1. Sieć ustawiona jako prywatna
2. Najnowsze sterowniki do karty sieciowej
3. Włączone odnajdywanie sieci + konfiguracja automatyczna urządzeń podłączonych do sieci (profil prywatny)
4. Włączone udostępnienie plików i drukarek (profil prywatny)
5. Włączone odnajdywanie sieci (Gość lub Publiczny)
6. Włączone udostępnienie plików i drukarek (Gość lub Publiczny)
7. Włączone szyfrowanie 128 bitowe (Wszystkie sieci)
8. Wyłączone udostępnienie chronione hasłem (Wszystkie sieci)
9. Włączona obsługa [protokołu SMB 1.0/CIFS (klient i serwer)
Dodatkowo na czas prób:
1. Wyłączona zapora Windows Defender dla sieci prywatnych
2. Wyłączony program antywirusowy - Avast
We wszystkich komputerach ta sama grupa robocza i ustawienia jak wyżej. Wszystkie komputery w sieci widzą się w dwóch kierunkach z wyjątkiem tego z Windows 10 home 22H2 w którym można zobaczyć inne komputery i czerpać z ich zasobów, lecz ten, mimo, że jest widoczny dla innych nic nie udostępnia.
Podczas próby dostania się do udostępnionych plików, wyskakuje okno z komunikatem: System Windows nie może uzyskać dostępu do NAZWA KOMPUTERA Błąd sieciowy - kod błędu 0x80070035.
Próbowałem różnych instrukcji i nic nie pomogło, System zainstalowany w lipcu 2023r. i problem ten występował od początku. Mam znajomego który w tym czasie instalował Windows 10 professional i ma identyczny problem.
Może ktoś ma pomysł, jak sprawić, by inne komputery mogły korzystać z udostępnionych plików?