logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Zakup generatora częstotliwości do napraw sprzętu audio, budżet do 200zł

Unitrowiec6 30 Sty 2024 11:22 582 10
REKLAMA
  • #1 20936090
    Unitrowiec6
    Poziom 4  
    Ocena: 9
    Dzień dobry

Kupię generator częstotliwości (funkcyjny), najlepiej, żeby obsługiwał pasmo audio, mile widziany szerszy zakres.

Chce go głównie używać do napraw sprzętu audio.

Rozważę wszystkie propozycje - sprawne uszkodzone, stare, nowe :)

Budżet do 200zł.
  • REKLAMA
  • #2 20936590
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2935
    Jakieś 2 miesiące temu facet sprzedawał tu m.in. fajny, sprawny generator firmy "Meratronik" G432. Najpierw wystawił go za 125 zł ale nie było chętnych. Potem obniżył cenę na 100 zł a w końcu na 80 zł. Długo czekał ten generator na nabywcę. W połowie stycznia znalazł się kupiec. Tu zdjęcie z tego ogłoszenia.

Generator funkcji Meratronik G432 na drewnianej podłodze z widocznym przewodem.
  • REKLAMA
  • #3 20936737
    Unitrowiec6
    Poziom 4  
    Ten post to sprzedażowy, czy chwalipost?
    Bo nie bardzo rozumiem.
  • #4 20936856
    Unitrowiec6
    Poziom 4  
    Nikogo nie obrażam.

Poprzednik napisał posta nie podając żadnych konkretów, osoby która sprzedała i nawet nie wiadomo co z tego posta wynika.
  • #5 20936860
    Marios2309
    Poziom 3  
    Ok.
    Przepraszam. Brak zrozumienia.
    Post usunąłem.
    Jestem ten facet sprzed 2 miesięcy.
  • REKLAMA
  • #7 20936891
    Unitrowiec6
    Poziom 4  
    Nie bardzo zrozumiałem sens tego posta.

Pytam się czy ktoś ma na sprzedaż, a otrzymuję jakiegoś posta z informacją, że został sprzedany.

Jeśli kogoś obraziłem - przepraszam.
  • REKLAMA
  • #8 20936986
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2935
    Po prostu długo obserwowaliśmy z kolegą to ogłoszenie, bo sami akurat "przerabialiśmy" temat generatora funkcji. Kolega stwierdził, że za te pieniądze to dla samej obudowy warto było go kupić. On sam sobie zbudował generator na ICL8038 i jedynym mankamentem pozostaje estetyczne wykończenie.
    Jak bardzo chcesz to kup gotowca ze znanego portalu Link.

Unitrowiec6 napisał:

Jeśli kogoś obraziłem - przepraszam.

Nikt się nie obraża. Jest to forum dyskusyjne i czasem można wrzucić swoje "trzy grosze". Być może ktoś tu zajrzy i akurat będzie miał na sprzedaż generator, który ci podpasuje.
  • #9 20937220
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 20941611
    sundayman
    Poziom 26  
    Ocena: 403
    Na OLX widzę ZOPAN PW-11. To jest dekadowy generator, napięcie do 10V chyba.
    Jak dobrze rozumiem do 100kHz (ale sprawdź w instrukcji lepiej).

Równo za 200 zł.

https://www.olx.pl/d/oferta/dekadowy-generato...-IDWkbIC.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1

A za 180 ładniejszy KZ-1115.
    Pasmo też do 100kHz, tylko chyba napięcie ma do 2V.

https://www.olx.pl/d/oferta/generator-funkcyj...on=extended_search_extended_s2v&sliderIndex=7

Generalnie te stare urządzenia ZOPAN czy MERATRONIK to porządne konstrukcje. Sam mam kilka - multimetr i częstościomierz na lampach nixie.

Cytat:
    W połowie stycznia znalazł się kupiec

Też myślałem czy go nie kupić, bo chociaż mam nowe to do tego konkretnego mam sentyment. Kiedyś takim testowaliśmy wzmacniacze audio.
    No i gałką można robić ręcznie za wobulator :)

A na Allegro spokojnie można znaleźć za kilkadziesiąt zł. generator o wymaganych parametrach ( np. FG-100 DDS ).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje generatora częstotliwości (funkcyjnego) do napraw sprzętu audio, preferując modele obsługujące pasmo audio w budżecie do 200 zł. W dyskusji wspomniano o generatorze Meratronik G432, który był sprzedawany za 80 zł, oraz o dekadowych generatorach ZOPAN PW-11 i KZ-1115, dostępnych na OLX. Użytkownicy sugerują również rozważenie zakupu karty dźwiękowej USB z oprogramowaniem do generacji sygnałów, co może być bardziej funkcjonalnym rozwiązaniem. Wspomniano o modelach FG-100 DDS oraz o możliwościach generacji sygnałów w programie Room EQ Wizard.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA