logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przestroić tuner Pioneer F-5L na obecne pasmo FM?

pitaad 02 Gru 2005 16:26 1358 4
REKLAMA
  • #1 2047152
    pitaad
    Poziom 11  
    Jest taki tuner,który był kupiony dawno temu w "PEWEX-sie".Jak przestroić go na obecne pasmo FM.Może ktoś się podzieli info?
  • REKLAMA
  • #2 2047949
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    jak jest z wyświetlaczem i chcesz aby wyświetlał prawidłowa częstotliwość stacji--jest to dosyć skąplikowane ale idzie przerobić--do tego musisz mieć umiejętności elektronika--mogą być kłopoty..
    najłatwiej kupić konwerter na pasmo 88-108 Mhz i zamontować z tym powinienes sobie poradzić--proste podłączenie i dobra jakość odbioru całego pasma....

pozdrawiam*********
  • REKLAMA
  • #3 2071386
    pitaad
    Poziom 11  
    Ale jest odpowiednik tego tunera z górnym pasmem.Są tylko tam zmiany na płycie w wartościach elementów w.cz. jak i w okolicach kości od wyświetlacza.Schematu nie posiadam i nawet nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać.Google przeczesałem,portale też.HELP MEE.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2081921
    anmaad
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witaj! Miałem taki sam odbiornik na stole.Okazało sie ,iż przestraja sie go normalnie jak wszystki radia bez syntezy.Wyświetlacz zbudowany jest na normalnym częstotliwościomierzu i będzie pokazywał odpowiednią częstotliwość.Pozdrawiam.
  • #5 2081957
    pitaad
    Poziom 11  
    Dzięki "anmaad".Zaraz zacznę działać.Zająłem sie czymś innym,czekając na konkretne sugestie.Jeszcze raz dziękuję.

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

Zrobione.Jeszcze raz wszystkim dziękuję.Temat skończony.
REKLAMA