logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sherman DIGIMIG 200 HIT - opinie o spawarce do napraw zabytkowych pojazdów

kosciej 03 Lut 2024 23:47 3882 1
REKLAMA
  • #1 20943680
    kosciej
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Hej.

Poszukuję opinii o spawarce Sherman DIGIMIG 200 HIT.
    W internecie jest trochę o innych z tej serii, ale nie mogę nic znaleźć o dokładnie modelu HIT.

Jestem początkujący i nie znam się na spawarkach. Spawarka ma być używana sporadycznie do napraw zabytkowych samochodów i motocykli, więc nie zależy mi bardzo na mocy, a bardziej na możliwości spawania cienkich materiałów (0.5 nawet...), lutospawaniu i możliwości spawania aluminium.

Ta spawarka niby spełnia to, bo ma Alu, regulację, drut 0.6, SPOT, synergię jakąś uproszczoną (np zauważyłem, że synergia jest oparta na grubości drutu i rodzaju materiału. Nie ma jego grubości w ustawieniach). No i jest tania :)

Czy ktoś mógłby się podzielić ew. opiniami o tej spawarce?
  • REKLAMA
  • #2 20943923
    reksiopies
    Poziom 18  
    Ocena: 41
    Nie znam tej spawarki ale z ogłoszeń i zdjęć wynika że są w niej ustawienia średnicy drutu potrzebne do synergii.
    Miałem kiedyś chińczyka , kilkoma spawałem i w zasadzie wszystkie działały poprawnie . Wiadomo jak to ze sprzętem tej klasy jest , potrafi wybuchnąć przy przeciążeniu .
    Do spawania cienkich blach i krótkich odcinków czegoś grubszego powinna być dobra .
REKLAMA