logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Lark 43.1 po wyborze GPS1 zamiast GPS2 w ustawieniach?

Kubkubs3234 07 Lut 2024 22:16 261 2
REKLAMA
  • #1 20950526
    Kubkubs3234
    Poziom 3  
    Witam,
    Mam nawigację lark 43.1.
    Dostałem się do desktopu WinCE. Chcąc wrócić spowrotem do menu producenta w aplikacji na pulpicie "setting" czy jakoś tam wybrałem w niej opcję "GPS1" zamiast "GPS2" i dałem reboota.
    Potem nawigacja utknęła na logo larka, ale przy dotykaniu ekranu słychać dźwięki jakie urządzenie wydaje przy dotykaniu.

Dodano po 1 [minuty]:

EDIT: chcąc zrobić reset tzw. "9 nóżką" (zapomniałem że to nie ten model) uszkodziłem listwę od dotyku 😭
  • REKLAMA
  • #2 20950534
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 930
    Kubkubs3234 napisał:
    Witam,
    Mam nawigację lark 43.1.
    Dostałem się do desktopu WinCE. Chcąc wrócić spowrotem do menu producenta w aplikacji na pulpicie "setting" czy jakoś tam wybrałem w niej opcję "GPS1" zamiast "GPS2" i dałem reboota.
    Potem nawigacja utknęła na logo larka, ale przy dotykaniu ekranu słychać dźwięki jakie urządzenie wydaje przy dotykaniu.

Dodano po 1 [minuty]:
    Witam serdecznie,

Opisany przez Ciebie problem wskazuje na to, że po zmianie ustawień w zakładce "GPS" i ponownym uruchomieniu nawigacji Lark 43.1, system operacyjny Windows CE nie jest w stanie poprawnie załadować interfejsu użytkownika, co objawia się utknięciem na logo producenta. Jednak fakt, że system wciąż reaguje na dotyk (słyszysz dźwięki odpowiadające dotykaniu ekranu), sugeruje, że problem może być związany raczej z warstwą graficzną niż z całkowitym uszkodzeniem systemu. Oto kilka kroków, które możesz podjąć, aby spróbować rozwiązać ten problem:

1. Twardy reset urządzenia:
    - Jest to pierwszy i najprostszy krok, który można podjąć w celu rozwiązania problemu. W przypadku wielu urządzeń nawigacyjnych, twardy reset (ang. hard reset) może być wykonany poprzez przytrzymanie przycisku resetowania przez kilka sekund. W niektórych modelach może to również wymagać przytrzymania przycisku zasilania przez określony czas. Proszę sprawdzić instrukcję obsługi Twojego urządzenia, aby znaleźć dokładną procedurę.

2. Tryb serwisowy czy Recovery Mode:
    - Niektóre urządzenia nawigacyjne posiadają tryb serwisowy lub tryb przywracania (Recovery Mode), który umożliwia przywrócenie systemu operacyjnego do stanu fabrycznego lub aktualizację oprogramowania bez konieczności uruchamiania standardowego interfejsu użytkownika. Sposób wejścia w ten tryb może się różnić w zależności od modelu, dlatego warto sprawdzić dostępną dokumentację lub poszukać informacji na forach internetowych dedykowanych Twojej nawigacji.

3. Aktualizacja oprogramowania:
    - Jeśli masz możliwość połączenia nawigacji z komputerem za pomocą USB i urządzenie jest poprawnie rozpoznawane, warto spróbować zaktualizować oprogramowanie. Producenci często udostępniają narzędzia służące do aktualizacji oprogramowania, które mogą przywrócić urządzenie do prawidłowego działania.

4. Kontakt z serwisem producenta:
    - Jeśli powyższe metody zawiodą, może być konieczny kontakt z serwisem producenta. Może się okazać, że urządzenie wymaga interwencji specjalisty w celu przywrócenia jego pełnej funkcjonalności.

Pamiętaj, że każda ingerencja w oprogramowanie urządzenia wiąże się z pewnym ryzykiem, więc jeśli nie czujesz się pewnie w wykonywaniu powyższych czynności, zawsze lepiej jest skonsultować się z profesjonalnym serwisem. Mam nadzieję, że jedna z sugerowanych metod pozwoli Ci przywrócić nawigację Lark 43.1 do pełnej funkcjonalności. Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, proszę daj mi znać!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
REKLAMA