logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odtwarzać pliki MP3 na Siemens CX65?

Maestro_19 02 Gru 2005 21:04 2508 6
REKLAMA
  • #1 2047901
    Maestro_19
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=16224
    Przepraszam czy może ktoś wie o co w tym chodzi?? Bo ja ni w ząb nie moge tego pojąć. Próbowałem to robić ale te pliki mi na fonie nie działają ;((( Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2048578
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Sciagasz ten pierwszy plik (mobile1.jar czy jakoś tak) i zapisujesz w Data\Java\jam\Applications na telefonie. Później w \Data tworzysz katalog \mp3 i tam wrzucasz te sample - dwa kolejne linki na tym forum co podałeś.
    Włączasz aplikacje, naciskasz np na sample2 i on zaczyna myśleć (tak jak jest napisane - 15sec muzy dekoduje 1,5 minuty) a poźniej gra :)
    Tak to mniej wiecej wyglada to na moim telefonie (S65). Jak próbuję wybrać sample1 to tel sie wyłącza:/

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2072088
    Maestro_19
    Poziom 14  
    juz zrobilem w troszeczke inny sposob. dzieki
    temat skończony
  • REKLAMA
  • #4 2143484
    ksero0
    Poziom 11  
    Maestro_19 uracz nas tym sposobem:]
  • REKLAMA
  • #5 2144701
    Maestro_19
    Poziom 14  
    Witam ponownie:D Sciągłem sobie taki fajniutki programik. teraz nie pamietam jego nazwy. jak tylko znajde na dysku to dodam. przerabia on WAV>>WAV o słabej jakości 8bit lub 16. piosenka 3-4 minuty zajmuje w 16bit około 1-2 MB a na słuchawkach wg mnie jest barzdo dobra jakość, wiadomo nie jest to rewelka ale zawsze coś. POZDRAWIAM w załączniku macie programik a tu opis. :D:D:D:D:D
    http://www.infonokia.pl/?page=artykul&idd=78
    Załączniki:
    • sox_gui.zip (322.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2641652
    kiraaa
    Poziom 1  
    Hej ,ale to nie chce iśc cała piosenka :/ tylko do minuty!!!
  • #7 3023407
    ralph007xxx
    Poziom 1  
    ale gdzie mam wgrać to mp3? do jakiego folderu ? i co mam zrobić z tymi sample ? pozdro :D[/GVideo]

Podsumowanie tematu

✨ Aby odtwarzać pliki MP3 na telefonie Siemens CX65, należy pobrać plik aplikacji (np. mobile1.jar) i umieścić go w katalogu DataJavajamApplications na telefonie. Następnie w katalogu Data tworzy się folder mp3, do którego wrzuca się pliki dźwiękowe (sample). Po uruchomieniu aplikacji można wybrać plik do odtwarzania, jednak proces dekodowania jest czasochłonny (np. 15 sekund dekoduje 1,5 minuty muzyki). Niektóre pliki mogą powodować zawieszenie telefonu. Dodatkowo, można konwertować pliki WAV do niższej jakości (8 lub 16 bitów) za pomocą specjalnego programu, co pozwala na lepszą jakość dźwięku przy ograniczonej pojemności pamięci. Problemem pozostaje ograniczenie długości odtwarzanej muzyki do około minuty. Użytkownicy pytali także o właściwe lokalizacje folderów do wgrywania plików MP3 i obsługę próbek dźwiękowych (sample).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA