logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z przełączeniem zintegrowanej karty graficznej na dedykowaną

Monti1928 12 Lut 2024 15:24 162 4
REKLAMA
  • #1 20958080
    Monti1928
    Poziom 2  

Witam,
    Piszę tutaj z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu przełączenia zintegrowanej karty graficznej na dedykowaną.
    Mianowicie, komputer w pierwszej kolejności uruchamia się domyślnie z zintegrowanej karty graficznej. Jest to mój stary komputer, śmiałbym go określić jako przedpotopowy, ale nurtuje mnie ten problem. Po podłączeniu kabla do karty i monitora nie ma w ogóle sygnału, jest czarny obraz. Natomiast po podłączeniu do płyty głównej obraz normalnie pojawia się na monitorze. Karta jest widoczna, ponieważ pojawia się w menedżerze urządzeń.
    Próbowałem wszelkich sposobów, od zresetowania biosu po wyciągnięcie i ponowne włożenie karty. Nic nie działa.
    Karta: Radeon R5 240
    Procesor: AMD A10 7800 R7
    RAM: DDR3 8GB
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20958117
    Monti1928
    Poziom 2  
    Zdjęcie ekranu BIOS komputera z informacjami systemowymi. Ekran BIOS-u Aptio Setup Utility z 2013 roku od American Megatrends, Inc., wyświetlający menu konfiguracji OS. Ekran konfiguracji UEFI w narzędziu Aptio Setup Utility. Ekran BIOS-u Aptio Setup Utility z zakładką Boot Configuration Ekran BIOS z ustawieniami grafiki APU i trybem Dual Graphics Mode wyłączonym.

W którym miejscu mam to przełączanie w biosie? Nie widze tego. Jest tylko to dual graphic,po zmianie w dalszym ciągu domyślnie włącza się ze zintegrowanej.
  • REKLAMA
  • #5 20958210
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam.

@Monti1928 to jest stacjonarny ? Podaj nazwe firme/ model (jak jest rewersje) płyty głównej.
REKLAMA