logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon DRA-800H: trudności z radiem internetowym i Wi-Fi 6 na routerze TP-Link AX23

remig1 15 Lut 2024 22:21 240 0
REKLAMA
  • #1 20963527
    remig1
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, czy ktoś ma, lub miał problem z Denonem (DRA-800H) lub innym modelem z (HEOS) z radiem internetowym przy Wi-Fi 6? Mianowicie, kupiłem router TP-Link AX23 i wszystkie urządzenia działają płynnie: Chromecast 4K, dwie Alexy Echo 4, laptopy, telefony itd. Jednak na Denonie nie mogę włączyć prawie żadnej stacji. Na obojętnie jaką stację muszę czekać około 40 sekund, lub w ogóle się nie włączy. Wcześniej było ok. Tidal też czasem miał problem z odtworzeniem, jedynie Spotify Connect działało w miarę bez opóźnień. Z racji tego, że inne urządzenia działają płynnie, nie podejrzewałem routera, bo w międzyczasie była jakaś aktualizacja na Denonie i nie wiedziałem, czy to nie leży w tym problem. Odesłałem do serwisu, wymienili kartę sieciową w Denonie, ale sprzęt wrócił i problem pozostał. Podłączyłem stary router i radio nagle zaczęło działać tak jak zawsze, czyli prawidłowo. Czy jest możliwe, że przy Wi-Fi 6 gęstość pakietu jest zbyt duża, żeby Denon mógł normalnie odtwarzać? Czy ktoś może wie, gdzie szukać problemu? Na starym Asusie 1200+ (Wi-Fi 5) wszystko działa ok. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
REKLAMA