logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdemontować tył obudowy nawiewu w Daewoo Lanos 1.5 8V?

młody641 18 Lut 2024 00:43 237 0
REKLAMA
  • #1 20966352
    młody641
    Poziom 4  
    Ocena: 89
    Witam serdecznie

Wiem, dla niektórych wyda sie to komiczne- ale postanowiłem założyć sam klimatyzacje w moim Daewoo Lanosie z 98 roku (wersja bieda). Postanowiłem rozpocząć przygodę od montażu parownika w kabinie. Ze względu na małe zaplecze warsztatowe postanowiłem tą operacje wykonać bez demontażu deski całej (a widziałem w internecie że jest to trudne ale wykonalne działanie). Korzystając wczoraj z okazji wykręciłem wszystkie śruby obudowy dolnej nawiewu, zdemontowałem wentylator i rezystor dmuchawy nawiewu. I byłoby dobrze gdyby nie to że przód obudowy zszedł bez problemu, a tył na czymś się trzyma. Próbowałem delikatnie odciągać plastik jednakże bez efektu. Z tego co wiem tam z tyłu skrzynki śrubek brak.

Ktoś wie jak to w całości zdemontować albo co może ewentualnie trzymać? W załączeniu zdjęcie ze wskazaniem w którym miejscu obudowa nie chce zejść :)

Prosze o pomoc i pozdrawiam :)
    Załączniki:
    • Jak zdemontować tył obudowy nawiewu w Daewoo Lanos 1.5 8V? 621FC640-3F8B-4BB5-B9B4-ADF5FF7C36C3.jpeg (314.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA