Dziękuję, może to jest ta właściwa wskazówka.
Byłem zdziwiony sytuacją u siebie, bo mam dwa takie same odbiorniki (jak już pisałem) i w obu jest ten sam problem (niemieckie odbiorniki AUNA Musio.)
Trzeci odbiornik w domu Medion - to chyba Francuz - działa bez problemu.
To, o czym Pan pisze, to jest sytuacja taka, że powoduje utratę jakichkolwiek możliwości zaradczych. Nie da się naprawić tego sprzętu?
Ktoś, coś, musiał podjąć próbę naprawienia, no bo straciłby ogromne zaufanie i do producentów takich odbiorników, i do administratora serwerów.
Czy można znaleźć informacje na ten temat w necie? Gdzie szukać?
Pozdrawiam
Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:
Znalazłem coś takiego w necie na stronach DE. i to może być wyjaśnienie tego problemu.
Producent chipów Frontier Silicon, którego chipy są montowane w wielu cyfrowych radiach DAB i radiach internetowych wielu producentów, zmienił dostawcę katalogów dla internetowych stacji radiowych i podcastów. Niestety, dotyczy to nie tylko większości radia internetowego, ale także niektórych naszych produktów (Auna)
Dobra wiadomość: Przejście na nowego dostawcę przebiega płynnie w tle – aktualizacja instaluje się automatycznie, a niezbędne zmiany są wprowadzane. Jeśli przełączenie nie nastąpi automatycznie, dostawca zaleca chwilowe odłączenie przewodu zasilającego; ponowne uruchomienie routera również może pomóc. Przywrócenie ustawień fabrycznych również może być rozwiązaniem, ale w większości przypadków nie jest konieczne. Niestety, nie da się uniknąć utraty ulubionych i konieczności ich ponownego zapisania, a także drobnych zmian w strukturze menu.
Niestety u mnie na razie to uzdrowienie radia się nie powiodło.