logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć Xiaomi Mi 11 Lite 5G bez działającego przycisku?

ajl718a 22 Lut 2024 16:44 11175 3
REKLAMA
  • #1 20973681
    ajl718a
    Poziom 2  
    Mam takie pytanie ,wcześniej udało mi się odpalić telefon Xiaomi mi 11 lite 5g ,po tym jak nie działa mi przycisk,ale teraz nie pamiętam gdzie musiałam jednocześnie nadusić na piny od taśmy ,chodzi o to żeby go włączyć .Podpowie ktoś coś ? Pilne i bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję Renata Zbliżenie na wewnętrzne elementy telefonu Xiaomi Mi 11 Lite 5G z widocznymi pinami i taśmą.
  • REKLAMA
  • #2 20973708
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1296
    Odpal go w trybie fastboot - trzymajac klawisz sciszania i podlaczajac do komputera, po czym zrestartuj za pomoca "fastboot reboot".
  • REKLAMA
  • #3 20973711
    ajl718a
    Poziom 2  
    Jest ktoś tu na tyle ogarnięty? i jest w stanie mi pomóc?Problem polega na tym że klawisze głośności i klawisz odpalania nie działa,raz udało mi się odpalić przez pin od taśmy do przycisku ale nie wiem który drugi miałabym dotknąć by zapodać prąd i włączył się telefon
  • #4 21113346
    moratar
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    3. i 4. ścieżka, albo 4. i 5. licząc od obudowy, gdzie jest przycisk.
    Najpierw jest ścieżka gruba, potem 5 cienkich i gruba. To 2-a i 3-a cienka, dwie cienkie ścieżki które są obok siebie. Taśma jest dwustronna. Ścieżki co nas interesują są od strony tyłu. Czyli od strony obudowy co ją odklejamy, a nie ekranu. Czyli standardowo od wierzchu, tak jak widać taśmę po rozkręceniu, nie trzeba grzebać od spodu.

Do przycisku idzie taśma, która ma 12 ścieżek? Jak potrzebne są tylko 2 - bez sensu.

Miałem podobnie, telefon się nie włącza, więc rozkręcam, a tam taśma urwana. JAKIM CUDEM!? 4 miesiące wcześniej włączał się normalnie, potem gorzej, a teraz taśma urwana.
REKLAMA