logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G - Jak odblokować bootloader i zainstalować system?

pwanicpw 15 Lis 2024 14:53 1659 4
REKLAMA
  • #1 21304280
    pwanicpw
    Poziom 2  
    Zdjęcie ekranu telefonu z napisem The system has been destroyed.
    Cześć
    Pacjent Xiaomi Mi 11 Lite 5G
    uwalony system....wyswietla ekran jak na obrazku
    bootloader nieodblokowany
    Jak odblokowac bootloader i zainstalowac system
    Wszelkie filmy instruktarzowe na YT zaczynaja sie od wlaczenia funkcji debugowania USB która tu pewnie jest wylaczona...
    AI: Czy możesz opisać lub przesłać zdjęcie ekranu, który pojawia się, gdy system nie działa?
    "The system has been destroyed"
    AI: Czy masz dostęp do komputera i narzędzi takich jak Mi Unlock Tool, aby odblokować bootloader?
    tak mam dostęp
  • REKLAMA
  • #2 21304325
    oliwier3638
    Poziom 2  
    Jaki windows na komputerze?
  • REKLAMA
  • #3 21304337
    pwanicpw
    Poziom 2  
    jedenasty
  • REKLAMA
  • #4 21304338
    marcin7904
    Poziom 28  
    Ocena: 257
    Nie wiem czy zadziała ale zobacz

1) Uruchom telefon w trybie FastBoot (naciskając razem przyciski Głośność - oraz Zasilania, do momentu gdy pojawi się króliczek Mi)
    2) Na komputerze PC zainstaluj i uruchom minimal adb&fastboot
    3) Podłącz telefon do komputera PC (za pomocą kabla USB)
    4) Wydaj z linii poleceń komendę "fastboot devices", powinno pojawić się id urządzenia i fastboot
    5) Wydaj z linii poleceń komendę "fastboot continue"
    Czekaj... czekaj...
    I uruchamia się stara wersja MIUI.

Rozwiązanie jest niestety tymczasowe, i wymagane do przeprowadzenia, przy każdym ponownym uruchomieniu telefonu.
    Stąd też najlepiej nie uruchamiać go ponownie, jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne.
    Pozwala także po uruchomieniu systemu na wystąpienie z prośbą o możliwość Odblokowania BootLoadera (w opcjach programistycznych), co w przyszłości pozwala na wgranie innej wersji ROMu za pomocą narzędzia Mi Flash Tool.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21305200
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1290
    W takim stanie bootloadera nie odblokujesz. Najpierw telefon trzeba by ozywic, a dopiero potem odblokowac bootloader.

Zeby ozywic telefon, trzeba by wgrac sobie w trybie EDL. W tym modelu trzeba to zrobic z pomoca serwerow Xiaomi (wymagana autoryzacja) - generalnie opcje jedynie odplatne. Dodatkowo, telefon musi byc odpiety od konta Xiaomi.

Jesli wchodzi do recovery i dziala tryb sideleoad, to mozna jeszcze probowac wgrac soft za pomoca chinskiej wersji Xiaomi Phone Assistant.

Zasadniczo, taki komunikat najczesciej sugeruje problemy z pamiecia, i nawet jesli soft uda sie wgrac soft a tel ruszy, to z czasem problem potafi wrocic. Ten model generalnie jest dosc wadliwym.
REKLAMA