logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyciągnąć PIN z wsadu licznika Opel Vectra C 93C66?

Mechaniolo 24 Lut 2024 23:55 1083 7
REKLAMA
  • #1 20977297
    Mechaniolo
    Poziom 7  

Witam szanowne grono, chciałbym prosić o pomoc w wyciągnięciu z wsadu licznika (93C66) pinu Opel Vectra C. Proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuję ;) Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • VECTRA C.bin (512 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20977322
    JayRo
    Poziom 38  
    Ocena: 941
    Na razie wychodzą jakieś szatańskie cyferki, odczytaj jeszcze raz tą pamięć najlepiej wylutowaną jako 16bit.
  • REKLAMA
  • #3 20977326
    Mechaniolo
    Poziom 7  
    Dziękuję JayRo za radę wylutuję i podeślę plik 16bit
  • REKLAMA
  • #5 20977344
    Mechaniolo
    Poziom 7  
    Ogólnie to powiem tak, mniej więcej ogarniam temat, kupiłem EZP2019, odczytałem z licznika takie wsady z EEPROM i takie programy, które pobrałem, nie potrafiły tego odczytać ani z jednego zestawu startowego, ani z samochodu. Wczoraj wrzuciłem z samochodu i ktoś pomógł mi odczytać PIN, a zostało mi odczytać z zestawu startowego PIN (który kupiłem bez PINa, a sprzedający twierdzi, że u niego wszystko jest w porządku), a u mnie oczywiście nie jest. I bujam się z tym tematem już tydzień czasu. Także spróbuję odczytać w wersji 16-bit i podeślę plik. Z elektromechaniką z Opla nie robiłem, a chciałbym poszerzyć wiedzę, dlatego prosiłbym o wyrozumiałość, bo mogę do końca nie ogarniać ;) Pozdrawiam.
  • #6 20981761
    Mechaniolo
    Poziom 7  
    Witam . Chyba trochę popsułem niż naprawiłem sytuację chciałem odczytać w 16bit ale po podłączeniu wyświetlają mi się same zera m Wygląda jakbym usunął zawartość z eproom. Także zostało mi do odczytania z cima i rec tylko mój programator (ezp 2019+ ) Nie ma takich parametrów żeby to odczytać . Byłby ktoś ze Śląska żebym podjechał i mógł mi z tego wyciągnąć pin bądź sam eproom. Oczywiście za opłatą. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 20981824
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 440
    Gdybyś usunął zawartość pamięci, to miałbyś same FF-y.
    Same zera, to brak komunikacji, spowodowany przerwą, zwarciem lub niewłaściwą konfiguracją.
    Rozumiem, że odczytujesz tę pamięć po wylutowaniu i umieszczeniu w programatorze
  • #8 20981841
    Mechaniolo
    Poziom 7  
    spróbuję to wlutować w w płytkę i wtedy spróbuję odczytać . Próbowałem tymi szczypcami wylutowaną i może dlatego nie łaczy . Dziękuję za odpowiedź

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w wyciągnięciu PIN-u z wsadu licznika Opel Vectra C, korzystając z pamięci EEPROM 93C66. W odpowiedziach zasugerowano, aby odczytać pamięć w trybie 16-bitowym oraz podano link do materiału wideo z instrukcją. Użytkownik napotkał trudności z odczytem, a po wylutowaniu pamięci pojawiły się same zera, co może wskazywać na problem z komunikacją. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie konfiguracji programatora oraz próbę odczytu po wlutowaniu pamięci z powrotem na płytkę. Użytkownik planuje dalsze próby oraz poszukuje pomocy lokalnej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA