logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xenony w Audi A4 1996 - żółta barwa i błąd przepalonej żarówki

tommass 03 Gru 2005 22:16 1506 4
REKLAMA
  • #1 2051031
    tommass
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam
    zaqpilem niedaqwno instalacje xenonowa do mojego audi a4 z 1996r i okazalo sie ze po zalaczeniu po chwili barwa swiatla robi sie zolta jak w zwyklych zarowkach
    sprzedawca palnikow zapewnial mnie ze sa one nowe - slyszalem rtez od wielu osob ze jest to normalne dla nowych palnikow i musi uplynac troche czasu zanim zaczna swiecic na bialo niebiesko
    czy to prawda?

dodatkowo po podpieciu instalacji xenon komputer ciagle pokazuje mi ze ktoras zarowka jest przepalona/niema jej - co to moze byc?
  • REKLAMA
  • #2 2051196
    Tony J.
    Poziom 20  
    Ocena: 99
    Poprostu kontroler świateł nie widzi żarówki której włókno ma jakąś tam małą rezystancję, tylko przetwornicę.
  • REKLAMA
  • #3 2051221
    johnyp
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Przypominam tylko o formalnościach związanych z przeróbką tj: spryskiwacze i wbicie w dowód bo inaczej groża konsekwencje przy byle stójkowym:D
  • REKLAMA
  • #4 2051508
    scenicdti
    Poziom 16  
    Ocena: 96
    witam te zarowki ktore sprzedaja w zestawach xenonowych maja barwe swiatla biała i raczej nigdy niebeda niebieskie mam takie same u siebie juz 2 lata i sa niebieskie ale tylko przy zapalaniu przez pare sekund pozniej swieca na bialo jak bys chcial zarowke o barwie niebieskiej lub fioletowej to jest koszt od 400zl za sztuke wiec zostalem przy tych tanszych jak dlamnie efekt jest dobry
    POZDRAWIAM

Dodano po 5 [minuty]:

I jeszcze w miare mozliwosci zaloz spryskiwacze reflektorow bo jak sie szklo reflektora ubrudzi to swiatlo sie rozprasza i bedziesz oslepial kierowcow z przeciwka i sam tez bedziesz mniej widzial ja usiebie zamontowalem spryski i jest ok nawet policja w łodzi sie nieczepia
  • #5 2054789
    Tom80
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    nie nerwowo nowa żarówka musi sie trochę "wypalić".niedługo jak troche pośmigasz na światłach zaczną świecić na biało i po rozgrzaniu. cierpliwości:D
REKLAMA