logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy program do pobierania plików - rekomendacje i opinie

mohaas 04 Gru 2005 00:14 5543 10
REKLAMA
  • #1 2051406
    mohaas
    Poziom 11  
    WITAM wszystkich !! szukam b.dobrego programu do ściągania. PROSZĘ o POMOC !!!
  • REKLAMA
  • #2 2051600
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Zależy do ściągania czego: MP 3, filmów, gier? Ja np do MP 3 używam programu bearshare ciągnie jak oszalały! a inne rzeczy bitcomet i z torrenta. To czy program będzie ciągnął dobrze zależy też od łącza jakie posiadasz.
  • REKLAMA
  • #3 2051621
    highlanderus
    Poziom 30  
    Ocena: 186
    Ja ze swojej strony polecałbym eMule ewentualnie eDonkey. Korzystam z nich i jestem zadowolony, a do sciagania pojedynczych utworkow dalej niezastapiona jest Kazaa Lite. :D
  • REKLAMA
  • #4 2051640
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2052049
    krypel2
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Cytat:
    Zależy do ściągania czego: MP 3, filmów, gier? Ja np do MP 3 używam programu bearshare ciągnie jak oszalały! a inne rzeczy bitcomet i z torrenta. To czy program będzie ciągnął dobrze zależy też od łącza jakie posiadasz.

przychylam się do tej odpowiedzi wedyg mnie majlepszy na radiu a na neostradzie emule
  • #7 2056600
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    highlanderus napisał:
    Ja ze swojej strony polecałbym eMule ewentualnie eDonkey. Korzystam z nich i jestem zadowolony, a do sciagania pojedynczych utworkow dalej niezastapiona jest Kazaa Lite. :D

highlanderus :!:
    Obawiam się, że doradzona Kaaza będzie niedźwiedzią przysługą. Jest to już przestarzały soft, a w sieci którą reprezentuje jest mnóstwo robactwa i fałszywek.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #8 2059472
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Spóbujcie zainstalować DC++ Miałem emula
    i według mnie jest zamulony :) Gdy wgrałem DC++
    co dwa dni musze wypalać płytkę DVD tak sciaga
    filmiki i gry - POLECAM

Pozdrowienia
  • #9 2060938
    bursta
    Poziom 27  
    eseli napisał:
    Spóbujcie zainstalować DC++ Miałem emula
    i według mnie jest zamulony :) Gdy wgrałem DC++
    co dwa dni musze wypalać płytkę DVD tak sciaga
    filmiki i gry - POLECAM

Pozdrowienia

eseli :idea:
    Nie do końca masz rację, eMule działa na zasadzie kolejkowania - im dłużej włączony program tym większe i szybsze transfery. Oprócz tego jedna ważna rzecz - musisz mieć "High ID" (poprawna konfiguracja mułka na stronie domowej). Ściąganie następuje od wielu użytkowników jednocześnie.
    W DC++ ściąganie następuje tylko od jednej osoby i nie zawsze jest to szybki transfer. Tyle tytułem wyjaśnienia.
    Pozdro
  • #10 2061020
    mpn103
    Poziom 34  
    Ocena: 87
    Ale można używać czegoś takiego jak StrongDC++ i wtedy ściąga od wielu (max 10) użytkownikow naraz a transfery sa czasami ponad 200kB/s jak ktos ma wystarczające łącze
  • #11 2066970
    bursta
    Poziom 27  
    mpn103 napisał:
    Ale można używać czegoś takiego jak StrongDC++ i wtedy ściąga od wielu (max 10) użytkownikow naraz a transfery sa czasami ponad 200kB/s jak ktos ma wystarczające łącze

mpn103 :idea:
    Owszem ale na niektórych hubach można dostać za to bana. Zdarzało się też, że po ściągnięciu całości pliki zawierały błędy (Ten sam plik ściągany normalnym DC++ nie zawierał ich), dlatego nie polecam tego modu.
    Pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego programu do pobierania plików, z uwzględnieniem różnych typów danych, takich jak MP3, filmy czy gry. Do pobierania muzyki MP3 polecany jest BearShare, który cechuje się szybkim transferem. Do innych plików rekomendowane są programy BitComet i klienty torrent. Popularne programy P2P to eMule i eDonkey, które działają na zasadzie kolejkowania i pobierają pliki od wielu użytkowników jednocześnie, co zwiększa prędkość transferu, pod warunkiem posiadania "High ID" i odpowiedniej konfiguracji. Kazaa Lite jest wskazywana jako niezastąpiona do pojedynczych utworów, jednak jej użycie jest krytykowane ze względu na przestarzałość i ryzyko fałszywych plików. GetRight oferuje wiele opcji do pobierania, ale nie jest szczegółowo omówiony. DC++ jest polecany jako alternatywa dla eMule, szczególnie do pobierania filmów i gier, jednak pobiera pliki tylko od jednej osoby, co może ograniczać prędkość. StrongDC++ rozszerza możliwości DC++ umożliwiając pobieranie od maksymalnie 10 użytkowników jednocześnie, osiągając transfery powyżej 200 kB/s, choć na niektórych hubach może to skutkować banem, a pliki mogą zawierać błędy. Wybór programu zależy również od jakości łącza internetowego użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA