logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niska prędkość internetu na Intel Wireless-AC 9560 w Legion y540

Andstach1 11 Mar 2024 10:14 684 3
REKLAMA
  • #1 20999348
    Andstach1
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witajcie! mam problem, jak mi się wydaje, z kartą Intel Wireless-AC 9560 160MHz, a raczej z prędkością neta:
    Zrzut ekranu z wynikami testu prędkości internetu: ping 18 ms, pobieranie 9,42 Mb/s, wysyłanie 9,85 Mb/s.
    ping:18; pobieranie 9,42; wysyłanie 9,85
    w cmd komenda: netsh wlan show interfaces\
    Zrzut ekranu wyników polecenia netsh wlan show interfaces z informacjami o połączeniu Wi-Fi.

... nie mam pojęcia co naklikałem :(
    ... sprawdzone na kablu (inny komputer 800)
    Legion y540-17IRH-PG0
    prędkość na speedtest.pl była około 300 - 400, teraz jest jak powyżej ...
    Karta odinstalowana, zainstalowana, win 11 Home, wszystkie aktualizacje, sterownik aktualny ...
    Bardzo proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 20999362
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2683
    Poziom sygnału, zakłócenia? Jakieś pomiary?
  • REKLAMA
  • #3 20999525
    Andstach1
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Dzień dobry, dzięki za szybką reakcję ... siła sygnału wydawała się dość wysoka, więc nie robiłem. Czy przedstawić w jakimś konkretnym programie ? Coś konkretnego szukać ? w tym temacie jestem ... zielony ...
    Dodam, że sieć pracuje na dwóch routerach pracujących one mesh Archer AX1500 oraz Archer A8.
    Laptop jest można powiedzieć po środku obu routerów - tak było i działało ... :(
    Wykres siły sygnału sieci Wi-Fi z różnymi nazwami SSID.
    Zrzut ekranu z listą sieci Wi-Fi i ich parametrów sygnału.
    Wykres kanałów sieci 5 GHz z dwoma wykrytymi sieciami TP-Link_68EF_5G.
    Wykres siły sygnału sieci Wi-Fi na kanałach 2.4 GHz.
    Zrzut ekranu z aplikacji WiFi Analyzer pokazujący listę dostępnych sieci Wi-Fi oraz ich siłę sygnału w dBm.
    Wykres siły sygnału sieci Wi-Fi z różnymi punktami dostępowymi.
    Aplikacja WiFi Analyzer pokazująca szczegóły połączenia sieciowego.
    Połaziłem po domu ze speed testem w telefonie. I wydaje mi się, że Laptop łączy się z A8 a nie AX1500 i to jest chyba powód ... ale nie mam pojęcia co i jak ustawić, żeby łączył się właśnie z tym wybranym ... Odległość pomiędzy routerami do laptopa jest niemal identyczna ....
  • #4 20999580
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2683
    Ustaw różne nazwy sieci i wtedy testuj. Ustaw na sztywno kanały tak aby się nie nakładały na siebie.
REKLAMA