logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić język w Perfecta 16 - WRL z polskiego na czeski lub angielski

lubomirbrabec 18 Mar 2024 18:46 1359 4
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21009498
    lubomirbrabec
    Poziom 1  
    Dobry dzień,

Zwracam się do Was z prośbą o poradę. Niedawno zakupiłem w Polsce urządzenie Perfecta 16 - WRL, które jest wyposażone w oprogramowanie w wersji V1.05 z dnia 2 listopada 2023, ale tylko w polskiej wersji językowej. Jednakże napotkałem problem. Po zainstalowaniu urządzenia dowiedziałem się, że można go obsługiwać wyłącznie w języku polskim, co dla mnie jako mieszkańca Czech jest dość ograniczające. Próba załadowania czeskiej wersji oprogramowania, abym mógł korzystać z urządzenia w swoim ojczystym języku, napotkała trudności, ponieważ system nie akceptuje aktualizacji ze względu na niekompatybilność językową.
    W tym kontekście chciałbym zapytać, czy istnieje możliwość zmiany języka interfejsu użytkownika na czeski lub przynajmniej na angielski? Interesuje mnie jakakolwiek dostępna aktualizacja oprogramowania lub pakiet językowy, który umożliwiłby mi dokonanie takiej zmiany. Jeśli wymagana jest aktualizacja oprogramowania, byłbym bardzo wdzięczny za szczegółowe instrukcje, jak bezpiecznie i skutecznie przeprowadzić tę aktualizację, unikając przy tym barier językowych.

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie przekazane informacje. Czekam na Twoją odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 21010131
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Niestety nie ma takiej możliwości. Tylko w centralach serii Integra można samodzielnie zmienić język na angielski. W Perfecta nie ma w ogóle takiej możliwości.
    Proponuję kontakt z dystrybutorem i ewentualną wymianę centrali.
  • REKLAMA
  • #3 21794936
    idomonkos
    Poziom 1  
    Mam podobny problem, ale mam polską wersję Integry Plus 256.
    Udało mi się ją przeflashować na angielski z polskiego, ale chciałbym inny język. Flasher pozwala tylko na PL lub EN.
    Czy można to jakoś zmienić?
  • REKLAMA
  • #4 21796456
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Nie można. Tylko PL<->EN w Integrze.
  • #5 21878033
    LowEngine69
    Poziom 1  
    Witam, właśnie kupiłem Integrę 32 i jest po polsku. Czy mogę spytać jak się ją flashuje na angielski? Standardową procedurą flashowania? Czy masz firmware ze strony Stal? Dziękuję.
REKLAMA