logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić sprzęty Samsung DVD-HR753, Sanyo VHR5100EE i Samsung DVDP181?

Tapcel2021 18 Mar 2024 19:28 243 0
REKLAMA
  • #1 21009569
    Tapcel2021
    Poziom 3  
    Witam, zakładam temat dlatego, że moja siostra podpowiedziała mi, żebym naprawił wspomniane wyżej sprzęty, a najpierw się zastanowił, co im jest.
    We wrześniu 2023 roku kupiłem sobie nagrywarkę DVD Samsung DVD-HR753 za 150 zł. Była ona kupiona jako nowa. Od miesiąca nagrywa tylko na dysku HDD. Napęd DVD czyta wszystkie płyty. Niestety czystych płyt nie nagrywa. Jest tak, że albo jak zacznie się godzina nagrania to otwiera mi się tacka i pokazuje, że płyta nie nadaje się do nagrywania mimo, że była kupiona czysta, albo nagra tyle, ile nastawiłem (oczywiście to też oglądam) i minutę po nagraniu mieli płytę, a później nie widzi pliku mimo, że tam nagrywałem. Próbowałem tak i z płytami minus i z płytami plus i to samo.
    Drugi sprzęt to magnetowid Sanyo VHR-5100EE. Mój wujek go kupił dawno temu jak jeszcze mój najstarszy kuzyn był mały, a przywiózł go do mnie w marcu 2018 roku. Na tych kasetach są nagrane filmy prywatne z uroczystości. Stał 10 lat nieużywany, bo oni przesiedli się na DVD. Problemy z tym magnetowidem są takie, że obraz na każdej kasecie, jaką wkładam śnieży, zdarzają się paski od góry do dołu, dźwięk warczy jakby mówiły duchy i licznik przyspiesza, choć tam nie przewijam tylko odtwarzam.
    Trzeci sprzęt to odtwarzacz DVD Samsung DVDP181. Był kupiony jako nowy w 2008 roku (nie pamiętam za ile, bo miałem wtedy 4 lata). Przez wiele lat odtwarzał wszystko (nawet zdjęcia czy DiVXy), ale około 2017-18 roku zaczął odtwarzać tylko niektóre płyty z filmami i muzyką. Chciałem odtworzyć wesele kogoś z rodziny innego wujka, ale nie poszło to wesele na tym odtwarzaczu.
    Dziękuję
    Tapcel.
  • REKLAMA
REKLAMA