logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 75pml9008 - brak odczytu pliku 60GB z Dolby Atmos z USB

Pit426 19 Mar 2024 08:30 363 4
REKLAMA
  • #1 21010144
    Pit426
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam

Mam pewien problem ponieważ nabyłem Phylypsa75pml9008 i nigdzie nie mogę znaleźć informacji o liście blokad odczytu z USB. Np posiadam film w formacie mkv o wadze 47gb z Dolby digital, DTS 5.1 oraz 4K Hdr-bez problemu odczytuje, natomiast drugi film o wadze 60gb tyle że z dźwiękiem Dolby Atmos 7.1-nie odczytuje(plik nie jest obsługiwany)

Moje pytanie brzmi, czy blokada wynika z wielkości pliku czy może jest blokowany że względu na zawartość Atmosa
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21010319
    Pit426
    Poziom 5  
    Dysk pracuje na NTFS... Dla porównania. Mam dwa takie same filmy jeden o wadze 45gb MKV ze zwykłym DD 5.1...Drugi 67gb z D Atmos 7.1...Pierwszy czyta, drugi nie. Po podpięciu dysku do konkurencji Samsunga... Śmigają obydwa. Jeżeli blokada wynika z wielkości pliku czy blokowania Atmosa z poziomu USB to niestety...rezygnuje ze sprzętu.
  • REKLAMA
  • #5 21011688
    Pit426
    Poziom 5  
    Sprawa rozwiązana Panowie. Podzieliłem ów plik z filmem na dwie części po 30gb i uwaga, ruszyło odtwarzanie zarowówno Dolby Atmos jak i Dolby Vision. Wniosek? Tv Philips ma ograniczenia co do wielkości pliku. Podejrzewam że wynosi do 50gb.Niestety,ani sprzedawca ani producent nie udziela tych informacji. Dodam tylko od siebie że Samsung po 2015 roku nie ma tych obostrzeń nawet po aktualizacjach soft'u
REKLAMA