logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć AP Isolation w Play Box Net dla Google Chromecast?

biolynos 20 Mar 2024 20:56 843 6
REKLAMA
  • #1 21012548
    biolynos
    Poziom 3  
    Hej mam problem z google Chromecast i ruterem Play box net. niby łaczy sie z siecią ale wyskakuje taki komunikat. Nie umie znaleźć opcji w ruterze Ap isolation
    Załączniki:
    • Jak wyłączyć AP Isolation w Play Box Net dla Google Chromecast? IMG_20240319_202108.jpg (1.09 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wyłączyć AP Isolation w Play Box Net dla Google Chromecast? IMG_20240319_203214.jpg (1016.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21012593
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Masz jedną sieć jeden router ?
    Telefon łaczy sie z siecia wifi możesz korzystać ?
    Musisz byś z telefonem i chromcastem w jednej sieci.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21012973
    biolynos
    Poziom 3  

Nie mam trybu dla gości włączonego. Nie mogę tym przeskanować, nie mogę otworzyć pliku. Na 100% AP isolation mnie blokuje. Nie wiem, jak to wyłączyć. Nie ma takiej opcji w routerze, próbowałem też wcisnąć WPS, jak wyczytałem na forum. Łączy się z siecią, ale wyskakuje komunikat AP.
  • #6 21013081
    bajer1
    Poziom 32  
    Ocena: 330
    Witam
    Kolego nie możesz przeskanować ,nie mogę otworzyć pliku, chcesz wyłączyć coś czego nie ma ? A nie chcesz udowodnić ze sie zalogowałeś do jednej sieci.
    A jaki to router model ? a model Chromecast ?
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem Google Chromecast 3 z routerem Play Box Net, ponieważ pojawia się komunikat o AP Isolation. Pomimo że urządzenia są w tej samej sieci, użytkownik nie może znaleźć opcji wyłączenia AP Isolation w ustawieniach routera. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy wszystkie urządzenia są w sieci oraz czy nie jest włączony tryb gościa, jednak użytkownik potwierdza, że tryb gościa jest wyłączony. Użytkownik nie może również przeskanować sieci z powodu problemów z otwarciem pliku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA