Hej mam problem z google Chromecast i ruterem Play box net. niby łaczy sie z siecią ale wyskakuje taki komunikat. Nie umie znaleźć opcji w ruterze Ap isolation
Załączniki:
IMG_20240319_202108.jpg(1.09 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
IMG_20240319_203214.jpg(1016.62 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Witam
A możesz przeskanować siec tym https://www.advanced-ip-scanner.com/pl/ i zobacz czy wszystkie urzadzenia sa w sieci.
A nie masz włoczonej czasem sieci dla gości ?
Nie mam trybu dla gości włączonego. Nie mogę tym przeskanować, nie mogę otworzyć pliku. Na 100% AP isolation mnie blokuje. Nie wiem, jak to wyłączyć. Nie ma takiej opcji w routerze, próbowałem też wcisnąć WPS, jak wyczytałem na forum. Łączy się z siecią, ale wyskakuje komunikat AP.
Witam
Kolego nie możesz przeskanować ,nie mogę otworzyć pliku, chcesz wyłączyć coś czego nie ma ? A nie chcesz udowodnić ze sie zalogowałeś do jednej sieci.
A jaki to router model ? a model Chromecast ?
Pozdrawiam
✨ Użytkownik ma problem z połączeniem Google Chromecast 3 z routerem Play Box Net, ponieważ pojawia się komunikat o AP Isolation. Pomimo że urządzenia są w tej samej sieci, użytkownik nie może znaleźć opcji wyłączenia AP Isolation w ustawieniach routera. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie, czy wszystkie urządzenia są w sieci oraz czy nie jest włączony tryb gościa, jednak użytkownik potwierdza, że tryb gościa jest wyłączony. Użytkownik nie może również przeskanować sieci z powodu problemów z otwarciem pliku. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.