Witam. Długo sie zastanawiałem gdzie umieścić ten temat, ale w końcu umieściłem go tu...mam nadzieje że dobrze wybrałem. Mianowicie mam takie pytanie i problem. Zbudowałem subwoofer na STX 32/300/4 SS, ale potrzebuję również głośników średniotonowych, wysokotonowych, bo nie samym basem człowiek żyje...W związku z tym że jakoś nie mam narazie pieniędzy, pomysłu, a może nawet chęci na budowanie satelit, postanowiłem że wykorzystam satelity z jakiegoś zestawu komputerowego. Moim wyborem padł Logitech X-530, czytałem że czasem szumi czy coś
(Tu też się zwracam z pytaniem czy te głośnik serio są takie wadliwe czy co ?) ale już mniejsza z tym. Chciałbym się dowiedzieć czy w tego typu głośnikach można zrobić taki cud, żeby puścić satelity, bez subwoofera, a zamiast jego puścić swój własny, po prostu lepszy
(Oczywiście subwoofer ma swój własny wzmacniacz) Aha i może macie jakieś propozycje co do innych, a lepszych satelitek, bądź innych lepszych rozwiązań
Zależy mi na przestrzennym dźwięku i w miarę możliwości na niekorzystaniu z komputerowych subwooferów. Pozdrawiam