logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi ECAM 45.760.W Eletta Cappuccino – komunikat "alarm ogólny", wymieniony NTC

dianad061993 21 Mar 2024 21:40 858 5
REKLAMA
  • #1 21014090
    dianad061993
    Poziom 2  
    DeLonghi ECAM 45.760.W Eletta Cappuccino
    Mam powyższy ekspres ok. 4 lata, który po włączeniu pokazuje pokazuje komunikat: alarm ogólny.
    Mąż wymienił już czujnik NTC (tak podpowiadał Google i wszystkie fora) czy jakoś tak, jednak komunikat dalej się pokazuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co mogłoby to być. Jak go otworzył, to niby nie widać nic, do czego można by się tak bardzo przyczepić, w jednym miejscu widać, jakby coś mogło się jednak przepalić, nie wiem, jak wyglądało to „zanim powstał błąd”, spróbuje oznaczyć na zdjęciu, lecz nawet nie wiem, jak nazywa się ta część. Jest możliwość naprawy w ogóle, czy to bez sensu brać się za to, jeśli się na tym w ogóle nie znamy, a po kolei można by cały ekspres wymienić 🤣
    Przy numerze 1 na zdjęciu zaznaczone „możliwe” przepalenie 🤷🏼‍♀️
    Przy numerze 2 na zdjęciu zaznaczone, że znalazłam tam kilka kropel wody 🤷🏼‍♀️ nie wiem skąd.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21014780
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Ocena: 178
    NTC to jeden z powodów, które generują ten komunikat. Powodów może być znacznie więcej, a najprawdopodobniej problem leży w module zasilającym. Zdjęć żadnych w tym poście nie widzę.
  • REKLAMA
  • #3 21014824
    dianad061993
    Poziom 2  
    Spróbuje jeszcze raz wrzucic zdjęcia. Czyli raczej nie uda nam sie samym tego naprawić?
    Otwarta obudowa ekspresu do kawy ukazująca wewnętrzne podzespoły i okablowanie. Wnętrze urządzenia z widocznymi przewodami elektrycznymi i elementami. Wnętrze ekspresu do kawy z widocznymi oznaczeniami problematycznych miejsc
  • REKLAMA
  • #4 21015445
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Pozycja nr.1 to szczotkotrzymacz silnika windy, może być lekko okopcony. Pozycja nr.2 to zawór główny, tam nie powinno być wody. Ale może podczas odwracania ekspresu, wpadło trochę wody z rozprężacza. To nie są powody do troski. Stawiam na awarie modułu zasilającego.
  • REKLAMA
  • #5 21015590
    dianad061993
    Poziom 2  
    Tzn z tego wezyka pod 2. polało się troszke wody, kilkaaa kropel. A czy jeśli to moduł zasilający to potrzebuje jakieś specjalistyczne narzędzia żeby sprawdzić co z nim może niedziałać? Czy już tylko serwis? Dziękuje
  • #6 21016122
    Ginulfi
    Poziom 20  
    Moduł raczej do wymiany,chyba, że masz taką wiedzę i potrafisz zdiagnozować usterkę w elektronice. Ja wymieniam.
REKLAMA