logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLongho ECAM350.55.B - Ogólny Alarm w nowym ekspresie

Jarekcom 28 Sty 2018 11:25 885 10
REKLAMA
  • #1 16994118
    Jarekcom
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    nowy ekspres do kawy DeLongho ECAM350.55.B, pierwsze zaparzenie kawy Latte z ziarnistej kawy, po wlaniu mleka i niewielkiej ilości kawy, ekspres zatrzymał się i wyświetlił komunikat: "OGÓLNY ALARM".
    Próbowałem wyczyścić wszelkie dostępne miejsca, naciskać różne przyciski, odłączać i ponownie włączać zasilanie, ale to nic nie dało. Nadal zaraz po włączeniu zasilania wyświetla się komunikat OGÓLNY ALARM". Ekspres jest ledwo co wyjęty z kartonu i zupełnie nie wiem co mogło być przyczyną takiej awarii. Czy jest możliwość odblokowania go, czy muszę zawozić go do serwisu?
    Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie.

Pozdrawiam,
    Jarek
  • REKLAMA
  • #2 16994580
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3339
    Ja bym jednak oddał go do sklepu na wymianę towaru.
    Oddasz do serwisu nowy ekspres poczekasz do 30 dni i oddadzą Ci poserwisowy sprzęt.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 16995065
    Jarekcom
    Poziom 8  
    nioop napisał:
    Ja bym jednak oddał go do sklepu na wymianę towaru.
    Oddasz do serwisu nowy ekspres poczekasz do 30 dni i oddadzą Ci poserwisowy sprzęt.

Niestety kupiłem ekspres na firmę i w takim przypadku nie obowiązuje termin 30 dni. Mogą trzymać ekspres ile im pasuje. Zastanawiam się jeszcze nad jednym faktem, októrym zapomniałem wspomnieć wcześniej.
    Po rozpakowaniu najpierw wsypałem do zasobnika kawę ziarnistą, a dopiero później włączyłem ekspres do sieci. Zauważyłem, że po wyjęciu dolnej tacki, duża część kawy po prostu przeleciała do dolnego zasobnika i do pojemnika na fusy. Dopiero po włączeniu zasilania ziarna kawy pozostały w górnym zasobniku. Może przez to, że wsypałem ziarna przed włączeniem do sieci, ziarna trafiły nie tam, gdzie trzeba i jest coś przytkane?
  • REKLAMA
  • #4 16995108
    pawlok7797
    Poziom 12  
    Ocena: 107
    Z tego co czytam to Pan wsypał kawe ziarnistą do otworu na mieoną ?
  • #5 16995121
    Jarekcom
    Poziom 8  
    pawlok7797 napisał:
    Z tego co czytam to Pan wsypał kawe ziarnistą do otworu na mieoną ?

Absolutnie nie, wsypałem ziarna do właściwego zasobnika.
  • #6 16995137
    pawlok7797
    Poziom 12  
    To jakim cudem kawa ziarnista znalazła sie w pojemniku na fusy ?
  • #7 16995144
    Jarekcom
    Poziom 8  
    pawlok7797 napisał:
    To jakim cudem kawa ziarnista znalazła sie w pojemniku na fusy ?

Tego nie wiem. Ziarna same na zasadzie grawitacji przeleciały w góry na dół. Wsypałem ziarna do tego dużego pojemnika na górze ekspresu. W nim znajduje się również mały pojemniczek z klapką, który jest przewidziany właśnie na porcje mielonej kawy.
  • REKLAMA
  • #8 16995153
    pawlok7797
    Poziom 12  
    Tak czy tak nie powinny przelecieć, po drodze jest młynek przez który nie przeleca całe ziarna. A teraz jak pan włączy to odrazu wyswietla alarm ?
  • #9 16995178
    Jarekcom
    Poziom 8  
    pawlok7797 napisał:
    Tak czy tak nie powinny przelecieć, po drodze jest młynek przez który nie przeleca całe ziarna. A teraz jak pan włączy to odrazu wyswietla alarm ?

Tak. Próbowałem już kilkanaście razy wyłączać/włączać do sieci, ale bez rezultatu, od razu pojawia się komunikat.
  • #10 16995188
    pawlok7797
    Poziom 12  
    To nic pan nie zrobi bez rozkrecnia, A jak jest na gwarancji to tylko serwis zostaje.
  • REKLAMA
  • #11 16995195
    Jarekcom
    Poziom 8  
    pawlok7797 napisał:
    To nic pan nie zrobi bez rozkrecnia, A jak jest na gwarancji to tylko serwis zostaje.

Jutro będę dzwonił do serwisu DeLoghi w Krakowie, zobaczę, co oni zasugerują. Bardzo dziękuję wszystkim za próbę rozwiązania problemu i pomoc. Pozdrawiam serdecznie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z nowym ekspresem do kawy DeLonghi ECAM350.55.B, który po pierwszym zaparzeniu kawy Latte wyświetla komunikat "OGÓLNY ALARM". Pomimo prób czyszczenia, resetowania i ponownego uruchamiania, alarm nadal się pojawia. Użytkownik zastanawia się, czy przyczyną problemu mogło być wsypanie kawy ziarnistej do zasobnika przed włączeniem ekspresu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że kawa nie powinna przelecieć do pojemnika na fusy, ponieważ młynek powinien ją zmielić. Ostatecznie użytkownik planuje skontaktować się z serwisem DeLonghi w Krakowie w celu uzyskania dalszych wskazówek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA