Cześć. Posiadam piecyk gazowy Saunier Duval opalia c11e. Piecyk nie działa nagle przestał dawać iskrę po odkręcaniu ciepłej wody.
Sprawdziłem mikro-styk wymuszając jego prace ręcznie, również zwarłem wyjścia z iskrownika opisane sw - brak iskry.
Na jednym pinie SW jest napiecie 1.56V, na drugim pinie 0 co jest normalne w końcu te piny zwiera mikro-styk.
Po odkręcaniu ciepłej wody widać że dźwignia jego pracuje.
Dodatkowo sprawdziłem te czujniki
Opisane TTB ,są zwarte. Pojawia się na nich napiecie 1.6V. Natomiast jesli odkrecę wode napiecie na nich spada do 1.15V. Nie mam pojęcia czy tak powinno być.
Iskrownik powinien pracować mimo zakręconego zaworu od gazu, a tego nie robi.
Na zielonym przewodzie brak napięcia podczas odkręconej wody.
Tyle co mogłem to sprawdziłem, bardzo się na tym nie znam, ktoś może mi coś podpowiedzieć?
Sprawdziłem mikro-styk wymuszając jego prace ręcznie, również zwarłem wyjścia z iskrownika opisane sw - brak iskry.
Na jednym pinie SW jest napiecie 1.56V, na drugim pinie 0 co jest normalne w końcu te piny zwiera mikro-styk.
Po odkręcaniu ciepłej wody widać że dźwignia jego pracuje.
Dodatkowo sprawdziłem te czujniki
Opisane TTB ,są zwarte. Pojawia się na nich napiecie 1.6V. Natomiast jesli odkrecę wode napiecie na nich spada do 1.15V. Nie mam pojęcia czy tak powinno być.
Iskrownik powinien pracować mimo zakręconego zaworu od gazu, a tego nie robi.
Na zielonym przewodzie brak napięcia podczas odkręconej wody.
Tyle co mogłem to sprawdziłem, bardzo się na tym nie znam, ktoś może mi coś podpowiedzieć?