Cześć,
Port HDMI - działał 100% poprawnie. Nagle przestał działać poprawnie.
Połączenie HDMI - HDMI/HDMI - DVI. Generalnie działa, tylko widać "czerwone kropki paski". Więcej lub mniej tych "nieczystości" na ekranie zewnętrznym jest trochę zależne od poruszania wtyczką HDMI. (sprawdziłem kilka kabli i kilka monitorów. Efekt na ekranie ten sam).
Połączenie HDMI - konwerter VGA - VGA (ciemny obraz). Poruszanie kablem HDMI nic nie zmienia. Przed pojawieniem problemu - to połączenie działało poprawnie.
Wyczyściłem port hdmi z kurzu, przetarłem IPA - nic nie pomogło.
Rozkręciłem laptopa i spojrzałem na port HDMI na płycie główniej (niestety nie zrobiłem zdjęcia). Wygląda wszystko ok. Sprawdziłem miernikiem, czy jest przepływ prądu z końcówek na porcie HDMI z połączeniem w płycie głównej i jest ok.
*Problem jaki występuje widać na załączonych zdjęciach.
Pytanie:
1. Problem wynika ze zużycia portu HDMI w laptopie? (do wymiany?)
2. Problem wynika z jakiegoś podzespołu w laptopie
Dodam, że problem pojawił się nagle. Wcześniej obraz był 100% ok.
?
Port HDMI - działał 100% poprawnie. Nagle przestał działać poprawnie.
Połączenie HDMI - HDMI/HDMI - DVI. Generalnie działa, tylko widać "czerwone kropki paski". Więcej lub mniej tych "nieczystości" na ekranie zewnętrznym jest trochę zależne od poruszania wtyczką HDMI. (sprawdziłem kilka kabli i kilka monitorów. Efekt na ekranie ten sam).
Połączenie HDMI - konwerter VGA - VGA (ciemny obraz). Poruszanie kablem HDMI nic nie zmienia. Przed pojawieniem problemu - to połączenie działało poprawnie.
Wyczyściłem port hdmi z kurzu, przetarłem IPA - nic nie pomogło.
Rozkręciłem laptopa i spojrzałem na port HDMI na płycie główniej (niestety nie zrobiłem zdjęcia). Wygląda wszystko ok. Sprawdziłem miernikiem, czy jest przepływ prądu z końcówek na porcie HDMI z połączeniem w płycie głównej i jest ok.
*Problem jaki występuje widać na załączonych zdjęciach.
Pytanie:
1. Problem wynika ze zużycia portu HDMI w laptopie? (do wymiany?)
2. Problem wynika z jakiegoś podzespołu w laptopie
Dodam, że problem pojawił się nagle. Wcześniej obraz był 100% ok.